Rasekolle laatuleima kansainvälisyystoiminnasta

Rasekossa on laaja tarjonta opiskelupaikkoja.

RAISIO. Raision seudun koulutuskuntayhtymälle on myönnetty kansainvälisen liikkuvuuden ja yhteistyön organisaatio CIMO:n Ammatillisen koulutuksen liikkuvuusperuskirja. Tunnustus turvaa Rasekon liikkuvuustoiminnan ja sen kehittämisen menossa olevan Erasmus+ rahoituskauden ajaksi vakaalle rahoituspohjalle sekä mahdollistaa kevennetyn haku- ja raportointimenettelyn.

Vet Mobility Charter -akkreditointi on tunnustus Rasekon kansainvälistymisstrategisen hyvästä tilanteesta. Pääkriteereinä olivat Rasekon määrätietoinen ja aktiivinen ote kansainvälistymiseen, henkilöstön kv-osaamiseen panostaminen sekä prosessien toimivuus.

– Myös tasa-arvoisten liikkuvuusmahdollisuuksien tarjoaminen nähtiin CIMOssa yhtenä kriteerinä. Meillä Rasekossa onkin tärkeää, että kaikilla opiskelijoilla on aidosti mahdollisuus lähteä hankkimaan osaamista ulkomailta. Niinpä olemme panostaneet erityisopiskelijoiden TOP-jaksojen mahdollistamiseen ja meillä on myös tarjota lisätukea vähävaraisten opiskelijoiden vaihtoihin, kertoo Rasekon kansainvälistymisestä vastaava kehittämispäällikkö Hannu Koivisto.

Vuosittain 70–80 Rasekon opiskelijaa osallistuu liikkuvuusprojekteihin. Vaihtojakso ulkomailla kartuttaa opiskelijan ammatillista osaamista, kielitaitoa, kulttuurien tuntemusta ja taitoa toimia erilaisissa ympäristöissä. Ulkomaanvaihtojen lisäksi opiskelija voi osallistua myös kotimaassa kansainväliseen toimintaan esimerkiksi toimimalla tänne vaihtoon tulevien opiskelijoiden tuutorina tai osallistumalla kansainvälisiin yrittäjäleireihin. Myös henkilökunnan liikkuvuus on Rasekossa runsasta. 1–2 viikon mittaisilla vaihtojaksoilla verkostoidutaan oman alan oppilaitoksissa ja yrityksissä ja kerätään hyviä käytänteitä oman työn kehittämiseksi.

– Rasekossa on tehty pitkäjänteistä työtä kv-liikkuvuuden eteen. Tavoitteemme on ollut, että opiskelijoillamme on erinomaiset mahdollisuudet kansainvälisiin oppimisjaksoihin. Tavoite on saavutettu ja olemme hyvin tyytyväisiä tähän, toteaa johtava rehtori Maria Taipale.

Raseko Raision seudun koulutuskuntayhtymässä opiskelee päivittäin noin 1500 nuorta ja toista tuhatta aikuista ammatilliseen tutkintoon. Rasekon toimipisteet sijaitsevat Raisiossa, Naantalissa ja Mynämäessä. Rasekolla on kansainvälisiä yhteistyökumppaneita 17 Euroopan maassa sekä Kiinassa ja Thaimaassa.