Unikeolla riittää töitä veneiden parissa

Suomen suurimman käytettyjen veneiden myyntinäyttelyn, Veneet Esillä -tapahtuman, takaa löytyy Naantalin Venemessujen toimitusjohtaja Tuomas Levanto, joka on myös Valtakunnan virallinen Unikeko 2017. Kuva: VISIT NAANTALI – NAANTALIN MATKAILU OY.

Aamuvarhain 27.7. Naantalin vanhan kaupungin rannassa mereen heitetty Valtakunnan virallinen Unikeko eli yrittäjä Tuomas Levanto valmistautuu Veneet Esillä -tapahtumaan järjestäjän ominaisuudessa.

NAANTALI. Naantalissa 1.–3. syyskuuta pidettävän Veneet Esillä 2017 -tapahtuman takaa löytyy Naantalin Venemessuilta tutut järjestäjät. Kymmenettä kertaa järjestettävä Veneet Esillä on pääasiassa yksityisten käytettyjen veneiden myyntiesittely, mutta myös yritykset voivat tuoda vaihtoveneitään esille. Tapahtumaan on yleisöllä vapaa sisäänpääsy.

Näyttelyn organisaattorina toimii Naantalin Venemessuijen toimitusjohtaja, Valtakunnan virallinen Unikeko vuosimallia 2017, Tuomas Levanto.

– Näyttelyalue uudistuu tänä vuonna siten, että veneet sijoitetaan Naantalin Vierasvenesataman päälaituriin, lähelle uutta vierasvenesataman palvelurakennusta. Veneet Esillä -tapahtumaan tulee päivittäin ilmoittautumisia ja vielä on vaikeaa arvioida montako, venettä tulee olemaan. Parhaimmillaan veneitä on ollut lähes sata ja toivottavasti päästäisiin samoille luvuille. Näyttelyssä on kauppa käynyt todella hyvin ainakin aikaisempina vuosina, sanoo Levanto.

Uutuutena maaosastot

Näyttelylaiturin läheisyyteen tulee venealan yrittäjien maaosastoja, joten Veneet Esillä -tapahtuma laajenee nyt ensimmäistä kertaa myös ranta-alueille. Maaosastot sijoittuvat vierasvenesataman palvelurakennuksen läheisyyteen.

Levanto kertoo, että maapaikkoja on tällä hetkellä varattu parikymmentä ja ne täytetään varausjärjestyksessä.

– Syksy on venealalla vilkasta aikaa kun veneiden huollot ja talvitelakointi lähestyy. Tämän vuoksi maa-alueille on ollut kysyntää ja tästä tulee varmasti hieno veneilytapahtuma. Veneen ostaminen puolestaan kesän loppupuolella on monellakin tapaa järkevää, hintataso on silloin maltillinen ja veneen noston yhteydessä voi tarkistaa pohjan ja vetolaitteet huolellisesti.

Paatteja moneen lähtöön

Veneet Esillä -näyttelyssä on perinteisesti ollut esillä veneitä kaikista koko- ja hintaluokista.

– Edullisimmat veneet tulevat tälläkin kertaa olemaan alle 10 tuhannen euron paatteja ja isoimmat veneet reilusti yli 100 tuhannen jahteja. Ja mikä parasta, näyttelyveneillä voi lähteä koeajolle tapahtuman aikana, vinkkaa Levanto.

Naantalissa järjestetään syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna myös K50-festarit Kaivohuoneella ja Kirkkopuistossa, joten luvassa on vilkas Naantalin kesän päätösviikonloppu.

Aurinkokaupungin vilkkaaseen kesään kuului perinteisesti myös Unikeonpäivät 26.–27. heinäkuuta, jotka jäivät erityisesti Levannon mieleen kylmästä herätyksestä.

– Unikeon-titteli on luonnollisesti suuri kunnia ja osoitus hyvin tehdystä työstä. Suuri kiitos tittelistä kuuluu myös Mäkisen Juhalle, jonka kanssa Naantalin Venemessut 2010 perustimme. Itse päivä oli ikimuistoinen, kun tutut ja tuntemattomat onnittelivat ja ikuistivat itsensä Unikeon kanssa. Edustustehtäviä pyjamassa ei ole ainakaan vielä ilmaantunut, Levanto toteaa.

Katariina Mäkinen-Önsoy