Turkulainen Timo Aho on Suomen ansioitunein yrityskummi

TURKU. Suomen Yrityskummien valtakunnallisessa konferenssissa 16.8. Mikkelissä valittiin Suomen ansioitunein yrityskummi. Valituksi yli tuhannesta yrityskummista tuli turkulainen Timo Aho.

Ahon valinta on suuri huomionosoitus Varsinais-Suomen Yrityskummeille ja osoitus erinomaisesta toiminnasta alueella. Aho on rauhallinen ja empaattinen yrityskummi, joka kuuntelee asiakasta ja osaa esittää oleellisia kysymyksiä. Hän saavuttaa nopeasti yritysasiakkaan luottamuksen ja saa asiakkaan vakuuttuneeksi eri vaihtoehtojen toteutusmahdollisuuksista. Timo Aho antaa aikaansa asiakkaalle ja paneutuu asiakkaan ongelmiin. Hän on valmis ottamaan vastaan palautetta ja kehittää koko ajan omaa toimintaansa ja sen tuloksellisuutta.

Timo Aho on saavuttanut loistavia tuloksia yrityskummina. Asiakaspalautteiden perusteella häneen luotetaan ja yritysasiakkaat ovat saaneet uutta virikettä omaan toimintaansa. Hänen asiakkaansa ovat kehittyneet positiivisesti tai joissakin tapauksissa ovat pelastuneet suurilta tappioilta. Esimerkiksi Sanna Pennanen Naantalin Kuntokeskuksesta sanoo, että Timo Aho auttoi hänet ongelmien yli ja pelasti yrityksen tulevaisuuden.

Timo Aho on kouluttautunut yrityskummiakatemiassa ja sen jälkeen hän on suorittanut Yritysneuvojan erikoisammattitutkinnon sekä digikummin pätevyyden. Saamiaan taitoja hyväksikäyttäen hän on suunnitellut koko yrityskummitoiminnan prosessin ja kehittänyt sitä edelleen. Hän on ottanut käyttöön sähköiset työskentelymenetelmät kaikkien asiakkaiden kohdalla ja ohjannut alueellaan myös muita yrityskummeja. Samoin hän on ottanut käyttöön uusien asiakkaiden kyselylomakkeen, jolla on selvitetty uuden asiakkaan tarpeet, taustat ja nykytilanne.

Timo Aho otti omien asiakkaidensa hoitamisen lisäksi hoidettavakseen myös aluekoordinaattorin ja toiminnanjohtajan tehtävät henkilövaihdosten takia, yli vuoden ajaksi. Tänä aikana hän on saanut kaikki alueen yrityskummit käyttämään sähköistä raportointia ja seurantaa. Hän on järjestänyt alueen yrityskummien koulutustilaisuuksia ja ohjannut väsymättä uusia yrityskummeja tehtäviinsä. Omien asiakkaidensa ohjaamisen lisäksi hän on järjestänyt vuoden aikana yli 100 klinikkaa ja osallistunut itse niihin puheenjohtajana. Tälläkin hetkellä hänellä on ohjattavanaan 18 asiakasta.

Jäätyään eläkkeelle omasta yrityksestään Timo Aho liittyi yrityskummeihin vuonna 2014 ja kouluttautui uuteen tehtäväänsä. Hän on nopeasti omaksunut opastajan rooliin ja on antautunut tähän erittäin palkitsevaan vapaaehtoistyöhön täydellä sydämellä.