PAIMIO. Tapahtumatalo Iskun pihalla järjestetään jälleen tulevana sunnuntaina 20. elokuuta kello 11–15 keväällä suuren suosion saavuttanut ravintolapäivätapahtuma. Paikan päälle odotetaan useita satoja kävijöitä. Tapahtumassa on mukana kymmenkunta kotikokkia ja -leipuria.

– Tarjolla on muun muassa kaalikääryleitä, pitaleipiä, lettuja, tortilloita, pastaa, pitsaa ja monenmoisia leivonnaisia, kertoo ravintopäivä-idean Paimioon aikoinaan tuonut Salla Axelin.

Paimion tapahtuma on osa sunnuntaina vietettävää kansallista ravintolapäivää. Paimion tapahtuma antaa kotikokeille mahdollisuuden perustaa pop up-ravintola tai -kahvila päiväksi ilman, että vieraita tarvitsee kutsua omaan kotiin. Ravintolapihalle pystytetään järjestäjien toimesta kaikkien ravintoloiden asiakkaille yhteiset ruokailupöydät penkkeineen.

– Sateen sattuessa tapahtuma siirtyy Iskun talolle sisätiloihin, kertoo Iskun talon toimintakoordinaattori Merita Seppälä.

Toukokuussa Iskun pihalla järjestettiin vastaava Ravintolapihatapahtuma, jossa kävijöitä oli lähes tuhat.

– Sekä kotikokkien että yleisön pyynnöstä päätös uudesta tapahtumasta tehtiin jo toukokuisessa tapahtumassa, kertoo Salla Axelin.