Frisbeegolf ja tankofutis tuovat liikunnallista lisäpotkua Nousiaisten Päivien markkinahumuun

Nousiaisten kunnan, seurakunnan ja yhdistysten yhteinen kotiseututapahtuma Nousiaisten Päivät kunnioittaa maamme itsenäisyyden juhlavuotta 18.–20. elokuuta. Seutusanomien kuva-arkisto.

Nousiaisten kunnan, seurakunnan ja yhdistysten yhteinen kotiseututapahtuma Nousiaisten Päivät kunnioittaa maamme itsenäisyyden juhlavuotta 18.–20. elokuuta.

NOUSIAINEN. Perjantaina 18.8. perinteiseen tapaan kotiseutumuseolla järjestettäviä Nousiaisten Päivien avajaisia seuraa frisbeegolfin markkinamestaruuskilpailut Rästäsmäen pururadan maastoon kesäkuussa avatulla täysmittaisella frisbeegolfradalla kello 18–21.

Viimeiset neljä vuotta markkinamestaruudesta miteltiin Henrikin koulun 6-väyläisellä frisbeegolfradalla. Tämän vuoden markkinamestaruuskisat käydään 18-väyläisellä oman kiekkosankarimme Mikko Rantasen mukaan nimetyllä frisbeegolfradalla. Maassamme ainoa paikallisen merkkihenkilön kunniaksi nimetty rata on luokitukseltaan keskivaikeaa A1-tasoa, Nousiaisten kunnan liikunnanohjaaja Anssi Lyytikäinen kertoo.

Nousiaisten kotiseutupäivien yhteyteen luotu tapahtuma antaa liikunnallista lisäpotkua markkinoiden aloituspäivään ja on kaikille osallistujille ilmainen, lisää Lyytikäinen.

Kilpailusarjoina ovat aikuisten avoin, naisten sarja, seniori- ja juniorisarja. Aikuisten ja naisten sarjan alaikäraja on 16 vuotta. Junioreilla yläikäraja on 15 vuotta. Senioreiden alaikäraja on 50 vuotta.

Kilpailuun voi osallistua lainafrisbeegolfkiekoilla, joita voi tiedustella kilpailujärjestäjältä ennen kilpailun starttia pururadan huoltokopilla kello 18 alkaen. Ilmoittautuminen on mahdollista myös tapahtuman yhteydessä kello 17.30 alkaen. Kaikkien sarjojen kolmelle parhaalle on luvassa palkinnot, sanoo Lyytikäinen.

Perjantaina lauletaan myös markkinakaraokea Ravintola Sannan Krannissa. Sunnuntaisessa kirkkokonsertissa kello 16 sen sijaan esiintyvät kirkkokuoro solisteineen, Nousiskot-lauluyhtye ja Hannu Hiltula. Kirkkovaltuuston puheenjohtaja Anna-Kaisa Saarinen toivottaa tervetulleeksi ja kirkkoherra Juhana Markkula lausuu loppusanat.

Markkinapäivässä kulttuuria ja liikuntaa

Lauantaina kunnantalon pihalla vietettävillä Henrikin markkinoilla on luvassa markkinamyyntiä ja ohjelmaa kaikenikäisille. Ehdotuksia vuoden 2017 Henriikaksi/Henrikiksi annettiin kuntalaisten keskuudessa yhteensä 47 kappaletta. Ehdotettuja henkilöitä on yhteensä 31. Vuoden Henriikka/Henrik kutsutaan palkittavaksi lavalle kello 10.

Viimevuotiseen tapaan tapahtuman yhteydessä käydään Tankofutisturnaus, johon on ilmoittautunut esimerkiksi edellisten kisojen mestarijoukkue Tanko-Jormat. Mukana Henrikin koulun tenniskentällä käytävässä kilpailussa ovat myös muun muassa Nousiaisten nuorisovaltuusto, Nousten lukion tutorit, Nousten lukion abit ja turha koittaa ryhti voittaa -nimiset joukkueet.

Markkinat juontaa Tangomarkkinoilta tuttu, FBI-beat -yhtyeessä vaikuttava Jere Vilkkinen, joka esiintyy myös markkinatansseissa samana iltana Sannan Krannissa.

Nousiaisten kirjaston markkinaohjelmassa on Allit-ryhmän Ylppiä sinust Suami -esitys kello 12.15 alkaen sekä digitaalisen kotiseutukokoelman esittelyä kello 9–14.

Kokoelman on tarkoitus laajentua tulevina vuosina. Otamme mielellämme vastaan erityisesti vanhoja kuvia Nousiaisista, kirjastovirkailija Paula Kaunonen vinkkaa.

Lapsille omaa ohjelmaa

Lauantaiksi Henrikin koulun piha-alueelle levittäytyvällä lasten omalla markkina-alueella aktiviteetteina on esimerkiksi lasten liikennekaupunki, sumokenttä, karuselli ja pomppulinna.

Tapahtumaviikonloppu huipentuu sunnuntaina alle kouluikäisille lapsille suunnattuun Otso ja Varpaansyöjät -teatteriesitykseen, joka esitetään työväentalolla kello 11. Lippuja voi ostaa ennakkoon MLL:n Nousiaisten paikallisyhdistyksen markkinapaikalta lauantaina sekä ovelta ennen esitystä.

Katariina Mäkinen-Önsoy