Uusi polkujuoksutapahtuma PNM TRAIL juostaan Nousiaisten Valpperissa 5. elokuuta

Kuva: Juoksuaika-tapahtumatoimisto

NOUSIAINEN. Nousiaisten Valpperissa järjestetään lauantaina 5. elokuuta polkujuoksutapahtuma. Polkujuoksusta on viime vuosina tullut monien juoksuharrastajien suosima harrastus. Polkujuoksutapahtumia on syntynyt vauhdilla ympäri Suomea.

– PNM TRAIL -tapahtuma syntyi Juoksuaika-tapahtumien osallistujien toiveesta päästä juoksemaan keskelle luontoa. Mikäs sen parempi aloitusajankohta luonnonläheiselle uutuustapahtumalle kuin Suomen juhlavuosi, pohtii tapahtuman projektipäällikkö Kari Ahonen.

PNM TRAIL -polkujuoksutapahtumassa on kolme matkavaihtoehtoa: Valpperin kierros noin 10,8 kilometriä, Kurjenrahkan kierros noin 23 kilometriä sekä Kuhankuonon kierros noin 38 kilometriä. Tapahtuman lähtö- ja maalialue sijaitsee Nousiaisten Valpperin hiihtokeskuksessa. Kuhankuonon kierroksen lähtö tapahtuu kello 11.00, Kurjenrahkan kierroksen kello 11.30 ja Valpperin kierroksen kello 11.40. Maali sulkeutuu kello 19.00.

Metsien valloitus tapahtuu kansallismaisemissa keskellä Kuhankuonon metsä- ja suoalueita. Reitit kiertävät vaihtelevissa maastoissa polkuja, hiekkateitä ja pitkospuita pitkin.

Tapahtumaan voi ilmoittautua netissä 3.8. saakka tai tapahtuma-alueella tapahtumapäivänä viimeistään 45 minuuttia ennen kunkin matkan lähtöä.

Tapahtuman järjestää Paavo Nurmi Marathonin järjestäjä Turun Urheiluliitto yhdessä Nousiaisten Alun kanssa. Tapahtuman tuottaa Juoksuaika-tapahtumatoimisto.