Runon ja suven päivää vietetään 100-juhlavuoden hengessä Kaarinassa

KAARINA. Kaarina-Teatterin pihalla vietetään perinteistä Runon ja suven päivän iltaa Eino Leinon päivän runo- ja lauluesityksellä torstaina 6. heinäkuuta kello 19. Teatterilaiset esittävät yleisölle Suomen 100-vuotisjuhlavuoden hengessä runoja itsenäisyytemme alkuajoista tähän päivään.

Runoillan pääosassa ovat suomalaisten naisrunoilijoiden teokset. Niiden kautta peilataan kansakunnan tuntemuksia, aluksi sota-aikaa muistellen ja sitten nykypäivään siirtyen. Yleisöä tunnelmasta toiseen johdattelevat juontajat Tuula Walden ja Jarmo Kujala.

Runojen seurana illan aikana kuullaan aikakausia heijastelevaa musiikkia teatterilaisten esittämänä. Musiikista vastaa Martti Lappi pienen orkesterin kanssa. Tänä vuonna illan tunnelmaa täydentää myös Eikku Flinkmanin luotsaama tanssiryhmä. Lisäksi lavalla vierailee julkisuudesta tuttu yllätysvieras, joka esittää haasterunon ja haastaa samalla ensi vuoden esiintyjän.

Tapahtumaan on vapaa pääsy.

TSS