Paattisten Vinttiteatterissa pähkäillään kuningasajatusta

Kuva: Vinttiteatteri.

PAATTINEN. Turun Paattisilla vanhan navetan vintillä sijaitsevan Vinttiteatterin neljäs kesätuotanto, Siniverinen strategia, saa ensi-iltansa 22. heinäkuuta.

Suomi100-juhlavuoden ohjelmistoon kuuluva Siniverinen strategia on kantaesitys, jonka käsikirjoituksesta vastaavat Oona Airola, Anu Heikkilä ja Laura Hurme.

Ohjaajana toimii Oona Airola ja rooleissa nähdään Karlo Haapiainen, Anu Heikkilä, Laura Hurme ja Pyry Kähkönen. Koreografian ja valosuunnittelun on tehnyt Antti Kulmala. Äänisuunnittelusta vastaa puolestaan Ville Aalto ja puvustuksesta Laura Hurme ja Anu Heikkilä.

Näytelmän keskiöön on nostettu murroksessa oleva Suomen tasavalta, jonka hallinto yllättäen rakoilee. Kansan keskuudesta päätetään valita kuningasperhe luomaan uutta suuntaa Suomelle. Perhe saa vaatimattoman toimeksiannon – ottaa haltuun Suomi ainakin seuraavaksi sadaksi vuodeksi.

Siniverinen strategia on hyppy tulevaisuuteen, tuoreen hallitsijaperheen virkaanastujaisiin, sitä seuraaviin ratkaisun hetkiin ja valintoihin, joita nelihenkinen joukko kohtaa tarttuessaan vallan kahvaan. Näytelmä luotaa tulevaan eikä draamalta ja absurdeilta tilanteilta voida välttyä, kun toisilleen entuudestaan tuntemattomat ihmiset suljetaan asumaan saman katon alle.

Näytelmässä päästään seuraamaan aitiopaikalta kun Suomi koittaa siipiään monarkiana: Onnistuuko kuningasajatus paremmin kuin sata vuotta sitten?

TSS

 

 

Esityskausi: 22.7.–12.8.2017.