Paraislaiset Holkon siskokset tuplavoittoon kansainvälisessä piirustuskilpailussa

Paraislaisille Holkon siskoksille tuplavoitto kansainvälisessä piirustuskilpailussa.

PARAINEN. Maailman suurimpaan Internationaler Jugendwettbewerb -kuvataidekilpailuun osallistuneiden 700 000 piirtäjän joukosta voittajiksi valittiin Paraisilta kotoisin olevat Holkon sisarukset Hilma ja Kaisla omissa sarjoissaan. Suomalaisväriä niin ikään edustanut Elina Mäkiranta (Alavus) sijoittui 11–14-vuotiaiden sarjan kolmanneksi. Sarjan voitto meni itävaltalaiselle Alma Moserille. 15–20-vuotiaiden sarjan voitti itävaltalainen Amanda Stumwoll.

Kansainvälisen piirustuskilpailun loppukilpailu järjestetään vuorotellen jossakin seitsemästä
kilpailuun osallistuvasta maasta. Tänä vuonna oli Suomen vuoro isännöidä loppukilpailua. Kilpailun voittajat valittiin 16. kesäkuuta Helsingin OP Vallilassa.

Kansainväliseen loppukilpailuun osallistuvat kansallisten kilpailujen voittajatyöt. Tänä vuonna 47. kertaa järjestettyyn kansainväliseen kilpailuun osallistui peräti 700 000 piirustusta.

– Hilma voitti oman sarjansa kansainvälisesti myös viime vuonna, eli hänelle tämä oli jo toinen perättäinen voitto. Kaislan työ erottui omassa sarjassaan, ja menestystä täydensi Elinan kolmas sija. Myös neljännessä sarjassa Aitor Westerlund Anguén työ pääsi finaaliin. Mitään kotikenttäetua suomalaisilla ei tässä ollut, vaikka finaali pidettiinkin tänä vuonna Helsingissä. Töiden taso oli tänäkin vuonna hyvin korkea, sanoo palkintoraadissa OPta edustanut Brand Manager Petteri Mesikämmen.

Piirustuskilpailun pääteemana oli tänä vuonna Ystävyys on värikästä.

Guinnessin ennätystenkirjan mukaan maailman suurimpaan lapsille ja nuorille järjestettävään taidekilpailuun osallistuu Suomen lisäksi lapsia ja nuoria Italiasta, Itävallasta, Luxemburgista, Ranskasta, Saksasta ja Sveitsistä. Suomessa nyt 41. kertaa järjestettyyn kilpailuun osallistui noin 20 000 lasta ja nuorta noin 650 koulusta. Kilpailun järjestivät yhteistyössä OP Ryhmä, kuvataideopettajat ja koulut.

Ensi vuonna kansainvälisen kuvataidekilpailun finaali järjestetään Itävallassa.

TSS