Nuoret juhlistivat kesän alkua päihteettömässä Kesä Countdownissa

Naantalin Kesä Countdown järjestettiin Naantalin kaupungin, suunnittelutoimisto Cofreen sekä nuorisotiimin yhteistyönä. Kuva: Kesä Countdown.

Naantalissa vuosittain järjestettävä päättäjäispäivän tapahtuma Kesä Countdown järjestettiin jo neljättä kertaa. Tapahtuma järjestettiin Naantalin kaupungin ja suunnittelutoimisto Cofreen yhteistyönä. Tapahtuman suosio on kasvussa ja tänä vuonna tapahtumassa vierailikin ennätyksellisen paljon nuoria.

NUORET. Lauantaina 3.6. Naantalin Kuparivuoren urheilutalo muuttui nuorten koulunpäättäjäisviikonlopun juhlapaikaksi. Kesä Countdown on yläkouluikäisille suunniteltu päihteetön ja ikärajaton tapahtuma, jossa oli tänä vuonna aktiviteettien lisäksi nuorille tuttuja tubettajia.

Naantalin kaupungin ja suunnittelutoimisto Cofreen järjestämä Kesä Countdown on muodostunut jo jokavuotiseksi perinteeksi. Sen lisäksi tapahtumaa on järjestämässä monia nuoria, jotka osallistuvat tapahtuman suunnitteluun ja toteuttamiseen.

Idea tapahtumaan lähti Cofreen yrittäjän mukaan siitä, kun neljä vuotta sitten Naantalin kaupunki esitti tarpeensa nuorille suunnattuun kesänavaus tapahtumaan. Uuden suunnittelutoimiston juuri perustanut Aaron Hellenurm kuuli kaupungin tarpeesta ja lähti vastaamaan siihen.

– Mietimme, että ainut tapa saada nuoria paikalle tänä päivänä on osallistaa nuoria pitkin lukuvuotta itse tekemään tapahtumaa, Hellenurm muistelee.

Kesä Countdownin järjestäjätiimissä ensimmäistä vuotta mukana ollut Cecilia Björkman on nauttinut tapahtuman toteuttamisesta.

– On kyllä ollut todella kivaa olla mukana tässä toiminnassa. Kaikkein parasta varmaan on se, kun näkee työn onnistuneen lopputuloksen, kertoo Björkman.

Tämän vuoden tapahtumassa oli 11 aktiviteettia, joissa käymällä osallistujat saivat festaripassiinsa leiman. Leimoja keräämällä osallistuja pystyi lunastamaan herkkuja herkkubuffetista tai juotavaa drinkkitiskiltä. Buffetista löytyi suolaista sekä makeaa ja drinkkitiskillä sai itse päättää mitä haluaa omaan juomaansa.

Aktiviteetteja oli monen makuun sillä paikalle oli tuotu esimerkiksi rodeohärkä, jonka selässä nuoret yrittivät parhaansa mukaan pysyä. Paikalla oli myös esimerkiksi sumopainia, aarteenmetsästystä pallomeressä ja konsolipelialue.

Youtubesta tuttuja kasvoja tapahtumassa oli freestyle räppärit MC Kajo ja S Molli pitämässä räppipajaa ja Kaks äx -kanavan pojat opettamassa nuorille erilaisia temppuja. Paikalla nähtiin myös kaksi tubettajaa juontamassa tapahtumaa ja kiertämässä aktiviteeteissa.

Tapahtuman suurin vieras oli Roni Back, jonka Youtube kanavalla on oli 200 000 tilaajaa. Roni vetikin paikalle paljon faneja, jotka eivät malttaneet odottaa, että pääsivät näkemään ja juttelemaan Youtube julkkikselle.

Oona Saarinen
Kirjoittaja suorittaa Seutusanomissa työssäoppimisjaksoaan.