Verneri Aaltosen kausi motocrossin SM- ja EM-sarjassa käynnistyi hienosti

Merimaskulainen Verneri Aaltonen Saksassa viime viikonloppuna. Kuva: Team Manninen Bros.

MOTOCROSS. Merimaskulainen, Turun moottorikerhoa edustava, Verneri Aaltonen, 12, ajaa 150-kuutioisella Hondalla tällä kaudella sekä Suomen että Euroopan mestaruus -sarjaa. SM- sarjassa ajettiin ensimmäinen osakilpailu runsas viikko sitten Hyvinkäällä, jonka jälkeen Aaltonen on SM-pisteissä sijalla 4. Ensimmäinen EM-sarjan osakilpailu ajettiin viime viikonloppuna Saksan Teutschethalissa.

– Elämäni ensimmäinen EM-kilpailu jännitti jonkin verran. Aika-ajossa olin kuitenkin yhdeksäs. Ensimmäisen erän startti tuntui vaikealta, mutta erän kuluessa ajo alkoi vapautua ja olin maalissa niin ikään yhdeksäs. Toisessa erässä ajo oli helpompaa ja olinkin maalissa kuudes. Nyt olen EM-tilastossa sijalla 7., ensimmäiseen kisaansa tyytyväinen Aaltonen kertoo.

Seuraava kilpailu kotimaassa ajetaan viikkoa ennen juhannusta Siilinjärvellä ja seuraava EM-osakilpailu on heinäkuun alussa Portugalissa. Liitteenä kuvat Verneristä Saksan EM-osakilpailussa.

TSS