Littoistenjärvellä lähes 200 juoksijaa – Niklas Wihlman juoksi reittiennätyksen

Voittaja Niklas Wihlman maalissa ennätysajalla 26:36. Kuva: Hanne Heikkilä.

JUOKSU. Torstaina 18.5. järjestettyyn Littoistenjärven ympärijuoksuun osallistui yhteensä 181 liikunnan harrastajaa. Littoistenjärven ympäri kiertävän reitin juoksi tai käveli lähes sama määrä osanottajia kuin ennätysvuonna 2016.

Nopeimmin reitin kiersi aikaisemminkin kärjessä ollut Niklas Wihlman. Hänen aikansa oli 26:34 ja se on uusi reittiennätys. Naisista paras oli Astrid Snäll, joka ajallaan 31:28 oli koko kilpailun toinen. Mainita kannattaa myös nuoren Roni Timosen aika 38:51, jolla ajalla hän oli kokonaiskilpailussa sijalla 17.

Vanhin reitin kiertänyt tällä kertaa oli Olavi Sula (84 v) ja hän kiersi reitin ajassa 1:15:51. Samalla ajalla maaliin tuli toinen veteraani Jaakko Riikonen. Riikonen paransi viime vuotista aikaansa noin 3 minuuttia.

Tapahtuma järjestettiin nykymuodossaan seitsemättä kertaa ja järjestäjät ovat tyytyväisiä osallistujamäärän kehittymiseen. Tapahtuma tosiaan sopii kaikille. Ennen kisaa oli kaikilla mahdollisuus osallistua Sirpa Ylikylän vetämään lämmittelyjumppaan.

Juoksijoiden lähdettyä Kaarinan kaupunginjohtaja Harri Virran lähettämänä matkaan urheilukentän kiersivät esikoululaiset omassa kisassaan.

Lions piirin klubeille osoitetun haastekilpailun voitti perinteiseen tapaan LC Turku/Kupittaa, josta matkaan lähti tällä kertaa 5 jäsentä.

Tapahtuman järjestävät vuosittain yhteisprojektina LC Littoinen, Littoisten Työväen Urheilijat, Liedon Eränkävijät ja Turun Työpaikkaliikunta – TUPI. Mukana on myös Liedon SPR. Kullakin järjestelyihin osallistuneella on oma roolinsa ja yhteistoiminta sujuu saumattomasti. Kisan tuotot käytetään nuorisotyöhön.

Pentti Jäntti

 

 

Katso tulokset täältä ja kuvagalleria alta: