Paikallisoppaiden johdolla kavutaan Kuualle

TAPAHTUMAT. Raision ja Lounaisrannikon Matkailuoppaat ry järjestää lauantaina 27.5. klo 10–13 Kiipeä Kuualle -ulkoilupäivän. Lähtöpaikkana toimii Kerttulan liikuntakeskus, jossa osallistujille jaetaan reittikartta, jonka avulla on mahdollista siirtyä rastilta rastille omassa tahdissa.

Rasteilla on paikan päällä paikallisopas kertomassa kohteen näkymistä, luonnon erityispiirteistä ja historiasta. Kohteita kaiken kaikkiaan 3,5 kilometrin pituisella reitillä ovat esimerkiksi Pirunluola, näkötorni ja Optisen lennättimen muistomerkki.

Reitit on merkitty maastoon ja kulkevat pääasiassa polkuja pitkin kallio- ja metsämaastossa, josta osa ei sovellu liikuntarajoitteisille. Muuten liikuntaa ja kotiseututietoa yhdistelevä retkipäivä sopii mainiosti kaikenikäisille ja -kuntoisillekin.

– Maksuttomaan ulkoilupäivään voivat osallistua kaikenikäiset hyvillä mielin, sillä reittiin voi tutustua kaikessa rauhassa ja pienissä osissa. Koko 3,5 kilometrin lenkkiä ei tarvitse pystyä kiertämään, Raision ja Lounaisrannikon Matkailuoppaiden puheenjohtaja Eija Räsänen innostaa.

Räsänen kertoo, että aiemmin Kuua on toiminut lähinnä nojatuolimatkakohteena. Kuvaopastuksia on järjestetty muun muassa paikallisyhdistyksille.

– Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi päätimme opasyhdistyksessä käydä konkreettisesti paikan päällä tutustumassa alueeseen kohteet ja polut kartoittaen, Räsänen lisää.

Katariina Mäkinen-Önsoy