Skäri Open avaa kesäkauden Paraisilla

Skäri Open toimii sesonkistarttina Paraisten saaristokaupungin kesäkaudelle. Kuva: Katariina Mäkinen-Önsoy.

TAPAHTUMAT. Paraisilla polkaistaan kesäkausi käyntiin 20.5. klo 10–16 vierasvenesatamassa järjestettävän yleisötapahtuma Skäri Openin myötä. Sesonkistartti esittelee paikallisia yhdistyksiä ja yrityksiä sekä niiden tarjoamia tuotteita ja palveluja.

Tapahtuma rakennetaan vierasvenesataman läheisyyteen, meren rannalle ja tarjolla on katseltavaa, mukaan ostettavaa ja paikan päällä syötävää. Ruokakorttelissa saa kätevästi nälän kuriin. Toista kertaa järjestettävään tapahtumaan ajatus lähti alun perin siitä, etteivät edes kaikki paikalliset, puhumattakaan vapaa-ajan asukkaista, tiedä mitä kaikkea Paraisten kaupungin alueelta saa. Monesti tuodaan kaupungeista mukana tavaraa ja ostetaan palveluita, joita saisi paikallisestikin, jos niistä vain tiedettäisiin.

Tänä vuonna tapahtuma järjestetään yhteistyössä Paraisilla pidettävän palokuntakongressin kanssa. Palokuntalaisilla on ohjelmassaan muun muassa paraati, kilpailuja ja esityksiä. Paloalukset ovat myös vierasvenesatamassa katseltavana. Paraisten kaupungin, Länsi-Turunmaan Yrittäjien, Taito Åbolandin, Åbo Underrättelserin, sekä Lähiruoka kasvuun Varsinais-Suomessa-hankkeen yhteistyönä järjestämään tapahtumaan on vapaa pääsy.

TSS