Ruskon Kirkonkylän kuudesluokkalaiset HESE-kisan voittoon

Hese-kisojen paikalliskoitoksen voittajilla, Ruskon Kirkonkylän koulun 6B-luokan oppilailla, oli hymy herkässä palkintojenjakotilaisuudessa. Kuva: Tiina Haapala.

LAPSET. Valtakunnallisen koululaisyleisurheilun joukkuekilpailuihin kuuluva Varsinais-Suomen Hese-piirikisa käytiin Kupittaan urheiluhallissa, Turussa torstaina 20. huhtikuuta. Kilpailun kymmenen parasta joukkuetta olivat:

1. Kirkonkylän koulu 6B, Rusko
2. Kuparivuoren koulu 6A, Naantali
3. Vähä-Heikkilän koulu 6C, Turku
4. Kuloisten koulu 6A, Raisio
5. Ihalan koulu 6C, Raisio
6. Haarlan koulu 6B, Turku
7. Ihalan koulu 6B, Raisio
8. Laurin koulu 6B, Mynämäki
9. Laurin koulu 6A, Mynämäki
10. Sauvon koulukeskus 6lk

Hese-kisasarjaan kuuluvia 5.–6.-luokkalaisten piirikilpailuja käydään kevään aikana ympäri Suomen eri paikkakunnilla. Kisatapahtumia järjestetään huhtikuusta toukokuun puoliväliin asti aina Helsingistä Rovaniemelle. Ilmoittautuneiden kokonaismäärä alkaa olla jo lähellä 200. Hese-kisafinaali kisataan Tampereella toukokuun lopulla.

Hese-kisan keskeisinä tavoitteina on kannustaa lapsia yleisurheilun pariin ja vahvistaa sen myötä lasten myönteistä suhdetta liikuntaan. Hese-kisoissa lapset kokevat yleisurheilun riemua karnevaalihengessä toisiaan kannustaen ja joukkueittain toisiaan vastaan kisaten. Hese-kisa vahvistaa lasten yhteishenkeä ja kehittää yleisurheilutaitoja. Koulut ottavat mittaa toisistaan 12-henkisin joukkuein. Näiden kokoonpanoista puolet ovat poikia ja puolet tyttöjä. Kilpailulajeina ovat 12 x 60 metrin sukkulaviesti, pituushyppy, keihäänheitto ja 12 x ratakierroksen viesti. Kouluista Hese-kisoihin osallistuu viestijoukkueiden lisäksi kannustusjoukkoja, jotka ottavat hyvähenkisesti mittaa toisistaan omiaan kannustaen. Hese-kisat ovat osa Suomen Urheiluliiton ja Hesburgerin H-hetki koululiikuntaohjelmaa. Ne ovat täysin maksuttomia.

TSS