Harri Virta SPR Varsinais-Suomen piirin uudeksi puheenjohtajaksi

SPR Varsinais-Suomen piirin hallituksen väistyvä puheenjohtaja Markku Suokas (vas) ja uusi puheenjohtaja Harri Virta. Kuva: Tommi Virtanen.

KOKOUS. Turussa lauantaina 22. huhtikuuta pidetty SPR Varsinais-Suomen piirin vuosikokous valitsi yksimielisesti piirin uudeksi puheenjohtajaksi Kaarinan kaupunginjohtaja Harri Virran. Piirin hallituksen väistyvä puheenjohtaja Markku Suokas ei voinut sääntöjen mukaan enää tulla valituksi jatkamaan piirin puheenjohtajana.

SPR Varsinais-Suomen piirin hallituksen uudeksi varapuheenjohtajaksi valittiin Kati Lehtimäki Paimion osastosta, ja piirin hallitukseen erovuoroisten tilalle valittiin Ela Arasola Vampulan osastosta, Lasse Heino Nousiaisten osastosta, Kari Nieminen Raision osastosta (uusi), Matti Rasila Salon osastosta ja Outi Vesterinen Kaarinan-Piikkiön osastosta. Kaikkien valittujen toimikausi on kaksivuotinen.

Henkilövalintojen lisäksi vuosikokouksessa hyväksyttiin vuoden 2016 toimintakertomus ja tilinpäätös sekä vuoden 2017 työsuunnitelma ja talousarvio. Kokouksen alussa piirin puheenjohtaja Markku Suokas kiitti lämpimästi kaikkia vapaaehtoisia ja toimihenkilöitä aktiivisesta toiminnasta ja hyvästä yhteistyöstä hänen kuusivuotisen puheenjohtajuutensa aikana. Vuosikokouksen puheenjohtajana toimi Pekka Paatero.

SPR Kaarina-Piikkiö valittiin Vuoden osastoksi

Vuosikokouksen yhteydessä kiitettiin ja palkittiin aktiivisesti toimineita vapaaehtoisia. Vuoden 2016 aktiivisesta toiminnasta sai Vuoden osasto -palkinnon SPR Kaarinan-Piikkiön osasto. Palkinnon vastaanottivat osaston aktiiviset vapaaehtoiset Marja-Helena Salmio, Annikki Alho, Leena Lajunen, Stiina Ratsula, Riikka Sivonen ja Esko Vihervä.

Palkinnon perusteluissa todettiin muun muassa, että Kaarinan-Piikkiön osasto on erittäin aktiivinen osasto, jossa on monipuolista vapaaehtoistoimintaa. Osastossa toimitaan “Iloa auttamisesta” -hengessä, asioita tehdään yhdessä ja tehtäviä jaetaan osaston vapaaehtoisten kesken. Osasto myös suhtautuu uusiin toiminta- ja kehittämisideoihin avoimesti ja ennakkoluulottomasti, mitä osoittaa esimerkiksi monipuolinen monikulttuurinen vapaaehtoistoiminta. Lisäksi osastolla on avoin kohtaamispaikka Lähitupa, joka on avoinna viitenä päivänä viikossa.

Kokouksessa jaetiin myös Suomen Punaisen Ristin ensiavun huomionosoitus. Tämä huomionosoitus jaettiin somerolaiselle Kimmo Pyykölle, joka marraskuussa 2015 aloitti nopean elvytyksen sen jälkeen, kun hänen 62-vuotias äitinsä Sisko Hellevi Pyykkö oli saanut sairauskohtauksen. Kimmon nopea toiminta pelasti hänen äitinsä hengen. Hänen määrätietoinen ja sinnikäs toimintansa mahdollisti myös sen, että hapenpuute ei vaurioittanut äidin aivoja, vaikka sydän oli pysähtyneenä noin 18 minuuttia. Kimmo Pyykön rohkeus toimia lähti siitä, että hän oli saanut ensiapukoulutuksen aikanaan armeijassa, ja viimeksi ea-kertauskurssi oli työpaikalla vuonna 2015.

Aktiivisuus palkittiin

Tasavallan presidentti on myöntänyt Varsinais-Suomen alueelle yhteensä 12 pronssista ansiomitalia seuraaville aktiivisille vapaaehtoisille:

Tapani Caselius, Uudenkaupungin osasto
Liisa Frantti, Tarvasjoen osasto
Erja Koskivainio, Mynämäen osasto
Marja Lindroos, Kaarinan-Piikkiön osasto
Sirkka Mantere, Kaarinan-Piikkiön osasto
Raisa Mistola, Uudenkaupungin osasto
Elina Männistö, Uudenkaupungin osasto
Raimo Männistö, Uudenkaupungin osasto
Anneli Ronkainen, Kaarinan-Piikkiön osasto
Marja Tuomainen, Uudenkaupungin osasto
Pekka Walden, Kaarinan-Piikkiön osasto
Anu Vira, Mynämäen osasto

TSS