Rosvo-Roope seilaa Paimion kesäteatteriin

Rosvo-Roope (Ville Kotamäki) menettää nuoruuden rakastettunsa Helenan (Salla Järvinen) ja etsii koko elämänsä ajan rakkauden korviketta. Kuva: Merita Seppälä.

TEATTERI. Paimion kesäteatterissa seilataan ensi kesänä Itämeren aalloilla. Kapteenina toimii Roope, joka rakkauteen pettyneenä ajautuu merirosvoksi. Roopen elämässä vaihtelevat satamat ja vihollislaivat. Vaikka Roope vaihtaa naista joka satamassa, sydämessään hänellä on kaipuu nuoruuden rakkauteen Helenaan. Roopea esittää Paimion kesäteatterin konkari Ville Kotamäki.

– En ole mikään vilkkusilmä, joten tässä täytyy vähän hakea tätä naistenmiehen roolia, Kotamäki naurahtaa.

Merellinen seikkailutarina tarjoaa rakkautta, komiikkaa, vauhtia ja vaarallisia tilanteita.

– Näytelmässä on tummia sävyjä, mutta niitä tarvitaan, jotta kirkkaammat värit näkyvät. Rosvo-Roopessa onkin paljon huumoria, toteaa näytelmän ohjaaja Eija-Irmeli Lahti.

Matkaa tehdään laulaen ja tanssien liveorkesterin säestyksellä. Näytelmässä on runsaasti George de Godzinskyn musiikkia vauhdikkaista tanssinumeroista pakahduttavan kauniisiin balladeihin.

– Laulujen sointumaailma on viihteellispohjainen ja siellä kuuluu Godzinskyn monikansallinen tausta. Ei ole mitään ihan helppoja biisejä, kertoo kapellimestari Outi Ollila, joka sovittaa useampaan lauluun myös lähes 30-päisen kuoron.

Näytelmän ohjaaja Eija-Irmeli Lahti on ohjannut Paimion kesäteatterille suosittuja näytelmäkappaleita kuten Myrskyluodon Maija (2011) ja Täällä pohjantähden alla (2014).

– Monelle tulee varmaan Rosvo-Roopesta mieleen suomifilmi, mutta me pyrimme siitä kaikesta pois. Me lähdemme siitä, että lavalla ihmiset ovat lihaa ja verta. Luonnollisia, tuntevia ihmisiä, sanoo Lahti.

Puvustuksesta vastaa Taija Jokilehto, maskeerauksesta Ida Aalto-Setälä ja äänisuunnittelusta Heikki Merenkylä.

Uuden karhea katos odottaa jo yleisöä Paimion museomäellä. Viime vuonna rakennettu katettu katsomo keräsi runsaasti hyvää palautetta. Rosvo-Roopen lipunmyynti avautui viime viikolla. Ennakkokysyntää on ollut runsaasti.

Näytöskausi 30.6.–21.7.2017.

TSS