Kaarinan nuorisovaltuusto järjesti vaalipaneelin nuorten asioista

Vaalipaneeliin osallistui kahdeksan eri puolueiden edustajaa. Kuva: Oona Saarinen.

KAARINA. Maanantaina 3.4. Kaarinan nuorisovaltuusto piti kuntavaalipaneelin Kaarinan virastotalolla. Paneeliin osallistui edustajia kahdeksasta eri puolueesta: Kokoomuksen Niko Ylä-Poikelus, 20, Keskustan Markus Ollila, 37, Perussuomalaisten Lauri Laakso, 21, Sosiaalidemokraattisenpuolueen Milla Granlund, 30, Ruotsalaisen kansanpuolueen Åsa Gustafsson, 42, Vasemmiston Emma Hotakainen, 36, Kristillisdemokraattien Jaana Shelby, 57, sekä Vihreiden Jarkko Saarinen, 55.

Paneelissa keskusteltiin nuoria koskevista asioista kuten kesätyöpaikoista ja harrastusmahdollisuuksista. Puolueiden jäsenet olivat yksimielisiä siitä, että Kaarinan kunnassa pitäisi parantaa nuorten asemaa. Lisäksi paljon keskustelua herätti digitalisoituminen koulumaailmassa.

– Oikein käytettynä digitalisoituminen on hienoa, mutta se ei silti tarkoita sitä, että meidän pitää syöksyä siihen. Kaarinan kunnassa on ongelmana se, että käyttäjäpalautetta ei kuunnella tarpeeksi, kommentoi Kokoomuksen Niko Ylä-Poikelus.

– Ainakin omakohtainen kokemukseni on se, että kun tietotekniikka tulee mukaan opetukseen, niin kynnys luistaa opetukseen keskittymisestä pienenee. Opettajien on vaikea kontrolloida sitä mitä niillä tableteilla tehdään, toteaa Keskustan edustaja Markus Ollila.

– Kaarinassa mentiin hätiköiden tähän tablettien hankkimiseen, mutta se ei missään nimessä tarkoita sitä, että nyt pitäisi alkaa hidastamaan tahtia. Tulevat peruskoululaiset tulevat tarvitsemaan opettajia, jotka osaavat hyödyntää digitalisointia, kertoo Sosiaalidemokraattien ehdokas Milla Granlund.

– Digitalisaatio on mielestäni hyvä asia, mutta se voi aiheuttaa epätasa-arvoa. Kun kouluun pitää tuoda omat koneet, kaikilla ei kuitenkaan ole varaa hankkia niin hienoja laitteita, kommentoi Vasemmistoliiton ehdokas Emma Hotakainen.

– Omien koneiden käyttäminen ei olisi ongelma, jos ne korvaisivat kirjallisen oppimateriaalin, mutta nyt opiskelijan täytyisi ostaa kone ja kalliit oppikirjat. Se on iso investointi useimmille perheille, toteaa Kristillisdemokraattien Jaana Shelby.

Jos nyt olisin päättämässä tästä tabletti asiasta kunnanvaltuustossa, niin haluaisin tehdä hieman hiomista ennen päätöstä. Nyt kuitenkin täytyy vain katsoa tulevaan ja oppia menneisyydestä.

– Itse en luopuisi tästä tabletista vaikka sitä pyytäisinkin. Ainakin meitä opetettiin kunnan puolelta käyttämään niitä ja nyt teen kaiken oppimateriaalin helposti itse. Kirjaa tällä ei kuitenkaan voi korvata, kommentoi Vihreiden edustaja Jarkko Saarinen.

Oona Saarinen
Kirjoittaja suorittaa Turun Seutusanomissa työssäoppimisjaksoaan.