Kaarinan Taitoluistelijoiden kevätnäytöksessä nähtiin huikea jääsaaga Kalevala

Torstaina 30.3. nähtiin Kaarinan Taitoluistelijoiden henkeäsalpaava tulkinta kansalliseepos Kalevalasta. Kuva: Tero Wester Photography.

TAITOLUISTELU. Torstaina 30.3. nähtiin Kaarinan Taitoluistelijoiden henkeäsalpaava tulkinta kansalliseepos Kalevalasta, kun seuran kevätnäytös järjestettiin Marli Areenalla. Esityksessä nähtiin kaikki seuran joukkueet esittämässä oman osansa jääsaagassa. Seuran jäsenet ovat 3–20-vuotiaita taitavia lapsia ja nuoria.

– Suuri ikäryhmä on toki ollut haaste, mutta meillä on todella loistavat valmentajat ja jokaisella valmentajalla on se oma ryhmä, jota he ovat valmentaneet koko kauden. Jokainen ryhmä esittää oman tasoisensa esityksen ja näistä esityksistä koko näytös koostuu, kertoo seuran puheenjohtaja Krista Johansson.

Esitys oli yksi Varsinais-Suomessa järjestettävistä virallisista Suomi 100-vuotta ohjelmaan kuuluvista tapahtumista. Näytöksessä nähtiin esimerkiksi luomismyytti, Väinämöisen ja Joukahaisen yhteenotto, Sammon taonta, ja kilpailu Lapin neidon kädestä. Yksi näytöksen päähahmoista oli pohjolassa asuva Louhi, jota esitti seuran SM-kisajoukkueeseen kuuluva Charlotta Demasör.

– Louhen esittäminen oli ihan mielenkiintoista. Silloin kun kysyttiin että otanko roolin vastaan, niin en ehkä ihan tiennyt mihin tuli lupauduttua, Charlotta muistelee hymysuin.

– Oli kyllä todella mukava kokemus, enkä varmasti pääse montaa kertaa kokemaan tällaista, hän jatkaa.

Esitystä tuki Turun kaupunki sekä Suomen itsenäisyyden juhlavuoden yhteisöavustus. Seuran jäsenet tuntuvat olevan tyytyväisiä esitykseen ja sen saamaan kannatukseen.

– Esitys meni mielestäni, niin kuin oli suunniteltukin. Oli ihanaa, kun saatiin tänne valot, josta tuli kiva lisä näytökseen. Koko kaudesta on kyllä tosi hyvät fiilikset. Tämä on ollut kyllä ihan uskomaton kausi, eikä olisi kyllä uskonut miten hyvin tämä menee ja päättyy, Demasör kertoo esityksen jälkeen

Toinen seuran Suomenmestaruus kisajoukkueista sai pronssia tämän vuoden Suomenmestaruuskisoista ja seuran muutkin joukkueet pärjäsivät kisakaudella varsin hyvin. Seuran joukkueet alkavat harjoitella uutta peruskauttaan huhtikuun aikana, jolloin joukkueiden kokoonpano muuttuu uuden kauden myötä. Syksyllä avataan jälleen uusi kisakausi, jossa seura toivoo pääsevänsä yhtä hyvälle tasolle kuin tänä vuonna.

Oona Saarinen
Kirjoittaja suorittaa työssäoppimisjaksoaan Seutusanomissa.