Raisiokeskuksen Pop up -tapahtuma oli menestys

Raisiokeskuksen yrittäjien Pop up -tapahtuma järjestettiin Raision kaupungintalolla viime viikon torstaina. Kuvat: Teemu Heinonen.

RAISIO. Viime viikon torstaina 30.3. Raision kaupungintalo kuhisi vierailijoista jo ennen kuin Raisiokeskuksen Pop up -tapahtuma pääsi kunnolla vauhtiin puoliltapäivin. Raisiokeskuksen järjestämä 100 lasissa kohti uutta sataa vuotta -pop up -tapahtuma keräsi enemmän vieraita kuin oli uskallettu odottaa. Suurin osa tapahtumaan osallistuneista yrityksistä oli keskustan yrittäjäyhdistyksen jäseniä, mutta ovet haluttiin pitää auki myös yhdistyksen ulkopuolisille yrityksille.

– Tavoitteena oli saada yrittäjiä saman katon alle esittelemään toimintaansa ja sellaisia raisiolaisia, joille ei Raisiokeskuksen yritykset ole vielä tuttuja, tutustumaan alueen yrityksiin, tapahtumaa järjestämässä ollut Jani Nieminen kertoo.

Tapahtumaan osallistui 25 yritystä, joista 21 kuuluu keskustan yrittäjäyhdistykseen. Idea tapahtumaan syntyi Raisiokeskuksen hallituksen piirissä, kun yhdistyksen hallitus alkoi miettiä tapahtumaa keväälle.

– Idea lähti siitä, että haluttiin keväälle Kauppiasyhdistyksen nimissä jotain tapahtumaa järjestää. Yhtenä vuonna oli sellainen tapahtuma kuin RemonttiRytinät, kun keskusta oli remontissa. Keväällä yleensä ollaan jotain yritetty järjestää. Tämän vuoden idea tuli sitten siitä, kun on tämä Suomen 100. vuosi ja ajattelimme, että haluamme kerätä yrittäjiä yhteen, tapahtumaan selkeästi tyytyväinen Nieminen muistelee.

Tapahtuman aluksi jaettiin 100 ämpäriä, joissa oli mukana pieniä yllätyksiä. Ämpärit menivät kuin kuumille kiville ja ne jaettiin ensimmäisen kymmenen minuutin aikana. Tapahtumassa kuultiin myös luentoja ravinto- ja lihastasapainosta, lakiasiapalveluista, vanhusten kiinteistövälityksistä ja Raision kaupungin eläkelläispalveluista.

Yritykset olivat tyytyväisiä

Tapahtumaan osallistuneiden yritysten edustajat olivat mielissään siitä, että tapahtuma houkutteli odotettua enemmän kävijöitä.

– Tässä on käynyt oikein mukavasti porukkaa heti silloin kahdentoista jälkeen, että melkein jonoksi asti. Kyllähän, jos tällainen järjestettäisiin ensi vuonna, lähdettäisiin jälleen edustamaan meidän yritystä, kertoo M&M kuntokeskuksen edustaja Laura Häkkilä.

– Odotimme tapahtumaan ainakin sataa ihmistä, koska oli varattu sata ämpäriäkin ja kyllä tämän on täyttänyt odotukset. Nuo luennot on vetäny puoleensa myös muitakin kuin ämpärieden hakijoita. Tämä on kyllä ollut hyvin positiivinen tapahtuma ja ensimmäinen laatuaa täällä, kertoo Painéless nimisen hyvinvointipalveluita tarjoavan yrityksen omistaja Raila Piivek.

Pop up -tapahtuma oli selkeästi hyvin onnistunut ja siitä jäi positiivinen maku niin kävijöille, kuin yritysten edustajille. Tapahtumassa oli todella monipuolisesti eri toimialojen yrityksiä, jotka edustivat hyvin Raision keskustan alueen yritysten kirjoa.

Oona Saarinen

Kirjoittaja suorittaa Turun Seutusanomissa työssäoppimisjaksoaan.