Ilkivaltaa Kollolan kotiseututalolla Merimaskussa

Viimeisimpänä ilkityönä yhden kotiseututalon alueella olevan rakennuksen ikkunan kaikki neljä ruutua oli hajotettu.

MERIMASKU. Kuluneen talven aikana Kollolan kotiseututalolla on tehty monenlaista ilkivaltaa. Ennen joulua kotiseututaloon tehtyä seimeä on turmeltu ja sen jälkeen ilkitöitä on tehty usein. Kotiseututalon ja sen ympäristössä olevien rakennusten pihoille ja katoille on heitelty erilaisia esineitä kuten työkaluja. Viimeisimpänä ilkityönä yhden kotiseututalon alueella olevan rakennuksen ikkunan kaikki neljä ruutua oli hajotettu. Vanhojen ikkunoiden korjaaminen on kallista ja hankalaa, sillä vanhan lasin ikkunalasin löytäminen on haastavaa ja jokaisen paneelin lasi pitää mitata ja istuttaa paikalleen.

Paikalla kerrotaan liikkuneen eri-ikäisistä nuorista koostuvia porukoita, jotka ovat kuitenkin nähdyksi tultuaan poistuneet nopeasti paikalta. Nuorison on nähty myös hyppivän talojen katoilla. Ilkivalta pitäisi saada loppumaan taloudellisten vahinkojen ja nuorison turvallisuuden takia. Kattoja ei ole suunniteltu kestämään niillä hyppimistä ja tavaroiden sekä työkalujen heittelyssä voi mahdollisesti joku nuori loukkaantua.

Kollolan kotiseututalo sijaitsee Merimaskussa vanhan Rymättylä–Mynämäki maantien varrella. Kotiseututalo on jätetty siihen kuntoon, mihin sen viimeiset asukkaat sen ovat jättäneet 1980-luvulla. Viimeiset asukkaat ovat jättäneet alueelle kulttuurihistoriallisen jäämistön, jota jälkipolvet voivat nyt käydä katsomassa ja tutkimassa kotiseututalon pysyvässä näyttelyssä. Talon navetassa järjestetään kesäisin myös näyttely, jonka teema vaihtuu vuosittain. Kotiseututalo ja sen ympäristö ovat Naantalin kaupungin omistuksissa ja niiden säilyminen on kaikkien kunnan asukkaiden vastuulla.

TSS