Vaisaaressa vietettiin kultajuhlia

Voittajien on helppo hymyillä: Raision Vaisaaren oppilaiden säbämestaruus oli jo järjestyksessään toinen. Kuva: Ragip Önsoy.

RAISIO. Raision Vaisaaren erityisluokkalaisista koostunut joukkue saavutti kultaa jo toistamiseen Salossa huhtikuun alussa järjestetyssä säbäturnauksessa. Ottelun parhaana pelaajana palkittiin Vaisaaressa yhdeksättä luokkaa käyvä Eetu Saarnio, joka toimi viime vuonnakin joukkueen kantavana voimana.

Edustimme Raisiota 20-henkisellä joukkueella, johon kuului 17 pelaajaa, kaksi valmentajaa ja yksi huoltaja. Joukkueessa pelasi niin seiska- ja kasi- kuin ysiluokkalaisiakin, kertoo joukkueen valmennuksesta toista vuotta vastannut Toni Läntinen.
– Kaikki pelaa -ajatuksen mukaisesti jokainen pelaaja pääsi tositoimiin kentälle. Parasta on se, kun näkee millaisia riemun ja ilon tunteita onnistuminen nuorissa herättää, Läntinen lisää.

Läntinen uskoo, että sataprosenttinen panostus sekä pelaaja- että valmennuspuolelta on avain menestykseen.

Harjoittelimme noin puolentoista viikon ajan ennen turnausta intensiivisesti pari kertaa viikossa. Harjoituksissa sovimme raamit ja hioimme pelitaktiikat kuntoon, Läntinen sanoo.

Eetu Saarnion tapaan myös Karri Suominen, 8. lk., oli mukana kultapelissä toista kertaa.

Viimevuotiset ottelut käytiin Turun Leaf Areenalla. Tällä kertaa loppuottelussa saimme vastaamme salolaisten joukkueen. Toisen erän jälkeen peli alkoi näyttää selvältä meidän hyväksemme ja niin siinä kävi, että isännät hävisivät meille kotonaan, Suominen laukoo.

Joukkueenjohtaja Matti Schreyn mukaan oppilaiden väliset säbäottelut ovat muodostuneet raisiolaisille jo perinteeksi.

Yhteishenki ratkaisee. Monet koulut lähettävät turnauksiin vain joukkueensa, meiltä lähtee aina koko porukka kannustamaan ja luomaan hyvää ilmapiiriä. Oppilaamme ovat lisäksi hyväkäytöksisiä ja valmiita auttamaan toisiaan, Vaisaaren koulussa erityisluokanopettajana työskentelevä Schrey kehuu.
– Tarkoituksenamme on tuoda nuorten hyviä puolia esiin ja kasvattaa heitä hyödyntämään niitä. Oppilaillamme on monia taitoja ja kiinnostuksen kohteita, joita koitamme tuoda tuon tuosta esiin, Schrey jatkaa.

Schrey kiittää joukkueen saamasta tuesta Vaisaaren koulun rehtori Janne Ahlqvistia ja Raision kaupungin liikunta- ja nuorisotoimenjohtaja Reijo Hakorintaa.

Niin ikään Ahlqvist on pelkkää hymyä lausuessaan muutaman sanan maanantaina 24. huhtikuuta järjestetyssä kultakahvitilaisuudessa.

Viime aikoina Vaisaaresta on tullut esiin pelkästään positiivisia asioita. On ollut hienoa olla molempina mestaruusvuosina mukana remmissä, iloitsee Ahlqvist.

Katariina Mäkinen-Önsoy