Naantalin Kylpylässä ratkotaan visaisia Room Escape -arvoituksia

Naantalin Kylpylän Joni Hakkarainen (vas.) ja Sanna Siimes sekä Escape Events Finlandin Ville Salonen esittelivät huonepakopelejä medialle ja matkailualan ammattilaisille kick off -tilaisuudessa 16. helmikuuta. Kuva: Ragip Önsoy.

NAANTALI. Naantalin ensimmäiset huonepakopelit avataan Naantalin Kylpylässä tänään perjantaina 17. helmikuuta. Jännitystä ja onnistumisen riemua tarjoavat pulmahuoneet toteutetaan yhteistyössä valtakunnallisesti toimivan Escape Events Finland Oy:n kanssa.

– Kolmen pulmahuoneen kokonaisuus mahdollistaa samanaikaisen pelin ja leikkimielisen kisailun isommallekin porukalle. Ryhmät voivat koostua vaikka kokousasiakkaista tai vapaa-aikaa yhdessä viettävistä kaveriseurueista. Tunnin kestävä pakotehtävä on juuri passeli moneen tarkoitukseen, Escape Events Finlandin toimitusjohtaja Ville Salonen toteaa.

Naantalin Kylpylässä kiinnostus huonepakopelejä kohtaan heräsi jo jonkin aikaa sitten, kun kylpyläpalveluiden sekä viihde- ja kulttuuritarjonnan lisäksi asiakkaille haluttiin kehittää ajankohtaista ja vähän haastavaakin ajanvietettä.

– Meistä on tärkeää pysyä ajan hermolla siitä, mitä ihmiset elämyksiltä odottavat. Viime kuussa järjestetyillä Helsingin Matkamessuilla aluevaltauksemme herätti paljon kiinnostusta. Esimerkiksi Aasiassa huonepakopelit ovat niinkin iso buumi, että siellä toimistorakennuksissa kokonaisia kerroksia on valjastettu pelikäyttöön. Tämä on siis matkailuvaltti paitsi kotimaan myös ulkomaisia matkailijoita ajatellen, Kylpylän myynti- ja markkinointijohtaja Joni Hakkarainen kertoo.
– Samalla tarjoamme lähiseudun asukkaille jälleen uuden vapaa-ajan aktiviteetin, sillä pelin voi varata kuka tahansa, Hakkarainen lisää.

Pakopelissä osallistujat pääsevät itse ratkomaan pulmia ja hiomaan tiimitaitojaan.

– Pulmahuoneita ei tule ihan joka kylpylähotellissa vastaan – tämä on ensimmäinen laatuaan, Hakkarainen innostuu.

Naantalin Kylpylälle vuosi 2017 on uudistusten vuosi.

– Huonepakopelillä, joka käsittää meidän tapauksessa kolme huonetta, on hyvä aloittaa uudistusten vuosi. Tänä vuonna on tarkoitus muutenkin kehittää palveluja ja puitteita, Hakkarainen sanoo.

Kylpylään avataan tänään kaksi eri peliä, joiden teemat ovat The Office (Toimisto) ja The Detention (Jälki-istunto).

– Pelit sopivat niin perheen yhteiseen ajanviettoon, ystävien kokoontumiseen kuin yrityksen kokous- tai virkistyspäiväänkin. Lisäksi on mahdollista varata polttari- tai synttäripaketteja jommalla kummalla teemalla. Huoneissa ei ole mitään pelottavaa, mutta tehtävien haastavuuden vuoksi kohderyhmänä ovat yli 15-vuotiaat, Ville Salonen Escape Events Finlandista kannustaa.

Katariina Mäkinen-Önsoy