Turun yliopistollisen keskussairaalan parkkiongelmat – Valtuustoaloite Turussa

Turun yliopistollisen keskussairaalan alueella on arkipäivisin todellinen autoralli ympäri aluetta ja lähikortteleissa.

Esim. U-sairaala, rakennus 3, edustaa 1960-luvun arkkitehtuuria. Silloiset potilas- ja automäärät ovat aivan toista luokkaa kuin tänä päivänä. Samoin henkilökunta on lisääntynyt merkittävästi niistä päivistä. Henkilökunnalle on osoitettu lisätiloja parkkitaloista ja mm. 3-rakennuksen seinustan Hämeentien puoleinen alue on tarkoitettu nykyisin henkilökunnalle. Taloissa asioivat ja kauempaa tulevat hakevat parkkipaikkaa sillä seurauksella, että myöhästyvät sovituista lääkäri-, kuvantamis- ym. ajoista. Henkilökunta joutuu päivittäin harmistuneiden yhteydenottojen kohteeksi, kun asiakkaat soittavat ja kertovat, että he myöhästyvät, kun parkkipaikkaa ei löydy.

Esim. rakennus 3:n päätyseinän lähellä 1. kerroksessa tunnin kiekkopaikat klo 7 – 19 välillä ovat aina täynnä. Sakkolappuja on nyt ilmestynyt autoihin, kun lääkäriajat venyvät myöhästelyjen takia. Tyksin mäen vanhaan parkkitaloon saa autoja kolmeen kerrokseen ja henkilökuntakin joutuu sitä käyttämään, 6 euron maksulla auto voi olla huoletta koko työpäivän ajan. Parkkiruutuja vain on liian vähän.

Edellä esitetyn perusteella esitämme, että Turun kaupunki yhdessä sairaanhoitopiirin kanssa ryhtyy pikaisesti toimenpiteisiin, joilla helpotetaan alueen parkkiongelmaa. Korvaavan T3-sairaalan valmistuminen kun siirtyy ainakin vuoteen 2020 tai mahdollisesti vielä kauemmas.

SDP:n valtuustoryhmä

Mika Maaskola