VG-62 taitoluistelu järjestää Loppi-ICE-kilpailut Turussa

VG-62:n SM-juniorijoukkue Sun City Swing luisteli joulukuun alussa 2. SM-valintakisassa Helsingissä kuudenneksi. Kuva: Kirsi Laine.

TAITOLUISTELU. Naantalilainen VG-62 taitoluistelu järjestää 6. tammikuuta muodostelmaluistelun kutsukilpailut Gatorade Centerissä Turun Artukaisissa. Kilpailut ovat sarjassaan kolmannet vastaavat loppiaisena järjestetyt kisat. Tälle kaudelle kisat ovat saaneet uuden nimen Loppi-ICE.

Loppi-ICE kisoihin osallistuu lähes 40 joukkuetta, jotka kilpailevat kahdeksassa eri sarjassa. Nuorimmat kisaajat eli tulokas-sarjan luistelijat ovat ala-asteikäisiä ja vanhimmat aikuisiässä olevia luistelijoita. Joukkueita kilpailuun osallistuu Naantalista, Turusta, Raisiosta, Porista, Raumalta, Kaarinasta, Salosta, Raumalta, Tampereelta ja pääkaupunkiseudulta. Kilpailuun osallistuu myös junioreiden MM-kisaan Suomea edustamaan lähtevä Musketeers. Luistelijoita kilpailuun osallistuu noin 750 ja viime vuosien perusteella kisaa seuraamaan odotetaan noin 1000 luistelusta kiinnostunutta katsojaa.

VG-62 taitoluistelussa on muodostelmajoukkueet tulokas-, minori-, kansalliset juniorit-, SM-noviisi-, SM-juniori-, kansalliset seniorit- ja aikuissarjassa. Tulokasjoukkue Sun City Sequinsin tämän kauden ohjelman teemana Kiinalainen lohikäärme. Tulokkaat avaavat kisakautensa joulukuussa EVT:n kutsukisoissa. Minorijoukkue Sun City Sweets johdattaa katsojat tällä kaudella satumaiseen tunnelmaan ohjelmallaan Maahiset. Sweets sijoittui kansallisten sarjojen 1. valintakisassa Kouvolassa 26–27.11 omassa lohkossaan sijalle 7. Kansalliset juniorit Sun City Sound sijoittui omassa sarjassaan kuudenneksi. Joukkueen ohjelman teemana on tällä kaudella vauhdikas Super girl. Kansalliset seniorit Sun City Souls jäi kisassa niukasti pronssilta sijoittuen neljänneksi ohjelmallaan Put a ring on it. VG:n aikuisjoukkue Sun City Secret oli lopputuloksissa 6. Joukkue kisaa tällä kaudella ohjelmallaan Miami (V)ice.

SM-juniorijoukkue Sun City Swing luisteli joulukuun alussa 2. SM-valintakisassa Helsingissä Haka-lyhytohjelmansa ja Koulrofobia-vapaaohjelmansa sijoittuen kuudenneksi. SM-noviisijoukkue sijoittui kisassa neljänneksi jääden niukasti pronssilta. Joukkue varmisti paikkansa kevään SM finaaliin jo 1. valintakisassa marraskuussa, kun se nappasi pronssia omassa sarjassaan. Joukkue kisaa tällä kaudella ohjelmallaan Witch.

Sandra Englund