Loimu palaa lyhyeltä tauolta kotiparketille 28.12.

Raision Loimun riveissä on 28.12. uutena miehenä liigakentille paluun tekevä Kimmo Kutinlahti. Kuva: Tuomas Pelto.

TuTossa II-sarjaa pelaava Kimmo Kutinlahti liittyy Loimun rinkiin kolmen ottelun lainasopimuksella.

LENTOPALLO. Juuri joulun kynnyksellä pitkän vieraskiertueen tehnyt Loimu palaa tositoimiin jo keskiviikkoiltana 28. joulukuuta, kun Raisioon saapuu Sastamalasta vierailulle yksi Mestaruusliigan suurimmista mestarisuosikeista. VaLePa johtaa parhaillaan Mestaruusliigaa, mutta on pelannut yhden ottelun vain pisteen päässä olevaa Hurrikaania enemmän. Loimu on sarjataulukossa tällä hetkellä kahdeksannella sijalla neljällä voitolla ja yhdeksällä tappiolla.

VaLePalla on kokoonpanossaan liuta entisiä ja tulevia maajoukkuepelaajia, joista ensi syksyn EM-kisoja ajatellen ehkä jopa kuumimmat nimet ovat Mikko Esko, Olli Kunnari ja Upi Sivula. Kolmikkoa ei ole vähään aikaan maajoukkueessa nähty, mutta nykykunnossa muutaman kesän huilanneena päävalmentaja Tuomas Sammelvuolla olisi varmasti käyttöä heille. Vahvan kotimaisen rungon lisämausteiksi isolla budjetilla ja kovin tavoittein kauteen lähtenyt VaLePa on hankkinut ulkomailta keskitorjujiksi Jacob Guymerin ja Tommy Carmondyn sekä vaihtopenkille leveyttä tuomaan Jesus Chourion, joka pystyy pelaamaan niin hakkurin- kuin keskitorjunankin tontilla.

Loimulaisilla on ollut joulua edeltäneen pitkän vieraskiertueen jälkeen muutakin palauteltavaa kuin pelkkä matkaväysymys, sillä useampi pelaaja sai jouluksi riesakseen flunssan oireita. Tällä hetkellä näyttää kuitenkin siltä että näistä ongelmista päästään ennen keskiviikon VaLePa-peliä.

Loimu saa pientä levennystä kokoonpanoonsa kolmen seuraavan liigapelinsä ajaksi, kun Kimmo Kutinlahti (194 cm, 30-v.) tekee paluun Mestaruusliigaan. TuTossa II-sarjaa pelaava Kutinlahti liittyy Loimun rinkiin kolmen ottelun lainasopimuksella, joka kattaa siis kotiottelut 28.12. VaLePaa, 4.1. Ducksia ja 7.1. Lakkapäätä vastaan. Kutinlahti on esiintynyt Mestaruusliigassa 178 kertaa ja tehnyt nämä kaikki Loimun paidassa. Hän päätti vuonna 2006 alkaneen pääsarjauransa kevääseen 2014 töiden vuoksi, muttei sanonut silloin ”ei koskaan”. Melko tarkkaan vuosi sitten Kutinlahti pelasi joulutauolla Loimun riveissä yhden harjoitusottelun Vihdissä ja osoitti silloin olevans edelleen liigavuosien kaltaisessa pelivireessä.

Loimun ja VaLePan välisen ottelun isäntänä toimii Leipomo Verainen ja he jakavat ottelun jälkeen kotiin vietäviksi maistiaisiksi tammikuussa myyntiin tulevia Kaura Lukkarinsämpylä -pusseja.

Jani Nieminen