VASTAA & VAIKUTA -Naantalin torikysely on auki vielä 9.12. asti

Turun Seutusanomien Naantalin torikysely on auki 9. joulukuuta asti. Kuva: Ragip Önsoy.

NAANTALI. Vielä ehtii vastata Turun Seutusanomien Naantalin torikyselyyn, joka on auki oheista linkkiä klikkaamalla perjantaihin 9. joulukuuta asti. Ensimmäisen viikon aikana kyselyyn on tullut toistakymmentä vastausta, joissa on ideoitu muun muassa keskusta-alueen muuttamista kävely- ja pyöräilypainotteiseksi, kiinteiden myyntikojujen rakentamista torille ja lasten leikkipuistolaitteita torin kupeeseen nurmialueelle.

Kausittaiseen tapahtumatarjontaan on vinkattu jatkuvampaa joulutoria alkaen joulukadun avajaisista, joita vietettiin viime viikon keskiviikkona. Myös erillistä esiintymislavaa on toivottu.

Toripäiviä voisi olla kyselyyn vastanneiden mukaan enemmän ja myytävien tuotteiden hinnat vähän alhaisempia. Lisäksi myyntivalikoimaa toivotaan lisättävän esimerkiksi ruoka- ja vihersisustustuotteisiin.

Elävää musiikkia on toivonut myös moni vastaaja, ja onpa pari ideoijaa luvannut itsekin tulla soittelemaan, jos siihen annetaan mahdollisuus. Muutenkin tapahtumia toivotaan säännöllisemmin ja samanaikaisesti, jotta keskikaupungin omaista kuhinaa saataisiin lisättyä. Läheisten kahviloiden terasseja voisi laajentaa torin suuntaan.

Torin ja kaupungintalon luomaan betoniseen ympäristöön on vastauksissa ideoitu vehreyttä ja veden solinaa vesielementein ja pyörein kukkaistutuksin. Pyöreitä muotoja toivotaan siksi, koska niin tori kuin kaupungintalokin ovat kovin kulmikkaita. Piristystä torin ilmeeseen toisivat myös julkiset taideteokset.

Kyselyn tulokset julkistetaan 22.12. ja lisäksi kooste vastauksista toimitetaan Naantalin kaupungille.

Katariina Mäkinen-Önsoy