RAISIO. Raision perinteinen joulunavaus oli tänä vuonna nimeltään Raision Joulutori. Perjantaina 2. joulukuuta järjestetty tapahtuma oli hieman aiempia vuosia pienimuotoisempi. Myynnissä oli muun muassa vaatteita, joulukoristeita, ruokaa ja käsitöitä sekä ulkona torilla, että sisällä entisen Akvaarion tiloissa, joissa tapahtuma jatkui vielä lauantainakin. Ohjelmassa oli muun muassa puheita, musiikkiesityksiä, Raision jumppareiden liikuntatuokio, joulupukin vierailu ja joulupuuron jakoa. Seurakunta toi paikalle elävän seimen ja kävipä torilla lammaskin ihmisiä ilahduttamassa. Juontaja Reija Kortet viihdytti yleisöä laulullaan ohjelmanumeroiden välissä.

Viralliset avajaissanat lausui Raisiokeskuksen kauppiasyhdistyksen puheenjohtaja Raila Piivek:

– Tässä vuodessa on ollut haastateita, mutta onneksi raisiolaisia riittää. Kiitos, kun olette kaikki saapuneet paikalle. Meillä on Raision keskustassa yli sata vahvaa yritystä. Tämän ydinkeskustan lisäksi niitä on Raisiontien ja Nesteentien molemmin puolin. Oikein hyvää ja lämmintä joulua kaikille!

Kaupunginjohtaja Ari Korhonen sai kunnian sytyttää joulukuusen valot.

– Vaikka yhteiskunnan taloustilanne on edelleen haastava, nyt on aika rakentaa. Hyvänä esimerkkinä siitä on uudistunut torimme, jossa vallitsee äärimmäisen hyvä tunnelma. Elävän keskustan ja monipuolisten asuin- ja yritysalueiden lisäksi Raisio panostaa palveluiden pysyvyyteen, Korhonen toteaa puheessaan ennen valojen sytyttämistä.

Kaupunginjohtaja loi myös katseensa tuleviin kunnallisvaaleihin, joiden ehdokkuudesta on herännyt laajaa kiinnostusta raisiolaisten keskuudessa.

– Raision kaupungintalolla 1.12. järjestämässämme Haluatko kuntapäättäjäksi? -tilaisuudessa oli hienosti yli 60 henkeä. Tulevat kuntavaalit ovat siitä historialliset, että ensimmäistä kertaa uudet valtuustot aloittavat 1. kesäkuuta, Korhonen sanoo.

Seija Virta ja Eeva Kukkonen tulivat markkinoille Raision Petäsmäestä.

– Ostin oveen joulukranssin. Se on jo perinne. Olen ostanut kranssin joka vuosi täältä, Virta kertoo.

Rauha, hiljaisuus ja lumi tuovat hänelle joulumielen.

– Kauneimmat joululaulut käydään laulamassa jok’ikinen joulu. Nyt lapset eivät enää tule meille, vaan me menemme kylään heille, hän kertoo omista jouluperinteistään.

Kukkoselle puolestaan joulumielen tuo hyvä joulupöytä ja hautausmaalla käynti sekä joulupukki.

Raision joulutapahtuman järjesti Raisiokeskus ja sitä olivat tukemassa Raision kaupunki ja seurakunta sekä keskustan kiinteistöjen omistajat ja kiinteistövarainhoitoyhtiöt.

Janica Vilen