Miika Tiainen valittiin TYYn hallituksen puheenjohtajaksi

ITÄ-TURKU. Turun yliopiston ylioppilaskunnan (TYY) edustajisto valitsi uuden hallituksen vuodelle 2017. Hallituksen puheenjohtajaksi valittiin Miika Tiainen.

Tiainen on neljännen vuoden tietojärjestelmätieteen pääaineopiskelija ja järjestöaktiivi. Hän edustaa TuKY-listaa. Vuonna 2016 Tiainen toimi TYYn hallituksen varapuheenjohtajana muina vastuualueinaan sosiaalipolitiikka ja viestintä. Aiemmin Tiainen on toiminut TYYn järjestöissä erilaisissa vapaaehtoistehtävissä, Turun KY:n ja Tricoloren hallituksissa sekä NESUn puheenjohtajana. Yliopiston hallinnossa hän on edustanut opiskelijoita niin kauppakorkeakoulun johtokunnassa kuin erilaisissa työryhmissä.

– Ylioppilaskunnan vuotta 2017 värittävät vaalit ja niihin valmistautuminen. Kevään kuntavaalien myötä opiskelijoille tärkeät teemat on saatava entistä vahvemmin kaupungin päätöksentekoon. TYYn edustajistovaalit syksyllä ja ylioppilaskunnan 95-vuotisjuhlavuosi tuovat uutta virtaa ylioppilaskunnan toimintaan ja yhdistävät ylioppilaita, Tiainen kuvailee tulevaa vuotta.

– Muutokset opiskelijan toimeentulossa sekä opiskelijaterveydenhuollon järjestäminen puhututtavat myös ensi vuonna. Meidän on varmistettava, että opiskelijat saavat ajantasaisen tiedon käsillä olevista muutoksista ja vaikutettava YTHS:n toimintaedellytysten turvaamiseksi. Yhteistyö ja vaikuttaminen yliopistoon erityisesti opiskelun tukeen liittyvissä kysymyksissä korostuu muutosten myötä entisestään. On, paitsi ylioppilaiden myös yliopiston etu, että opiskelijoiden opiskelukykyyn kiinnitetään kurjistuneessa taloustilanteessa entistä tarkempaa huomiota, Tiainen jatkaa.

TYYn hallituksen 2017 jäseniksi valittiin Ali Benkherouf, Inari Harjuniemi, Saana Kallio, Laura-Maria Poikela, Janne Salakka, ja Matias Virta.

Ali Benkherouf on tiettävästi ensimmäinen TYYn hallitukseen valittu kansainvälinen tutkinto-opiskelija. Farmaseutiksi valmistunut, Iso-Britanniassa syntynyt Benkherouf opiskelee maisterin tutkintoa Turun yliopiston biolääketieteen laitoksella.

– TYYn hallituksessa haluaisin tehostaa viestintää ja yhteistyötä kansainvälisten yhteisöjen välillä, Benkherouf sanoo.

Hallitus valitsee keskuudestaan varapuheenjohtajan sekä jakaa vastuualueet järjestäytymis-kokouksessaan. Hallituskausi kestää yhden vuoden. Perehtymisensä uusi hallitus aloittaa joulukuussa ja kautensa vuoden 2017 alusta.