Mikko Holopainen aloittaa kolmen K-marketin kauppiaana Littoisissa ja Turussa

Mikko Holopainen aloittaa 5. joulukuuta K-kauppiasuransa K-Market Vyyryläisenmäen kauppiaana Littoisissa. Kuva: KESKO.

YRITYSUUTISET. Salolainen Mikko Holopainen aloittaa maanantaina 5. joulukuuta K-kauppiasuransa K-Market Vyyryläisenmäen kauppiaana Littoisissa. Heinäkuuhun mennessä Holopaiselle siirtyy vielä kaksi muuta K-Marketia Littoisissa ja Turun Hurttivuoressa. Kaupoista kaksi on entisiä Siwoja ja yksi Valintatalo.

– Kauppiasharjoittelijana olen toiminut viimeisen 2,5 vuoden ajan K-Market Jäkärlässä eli työmatka Salosta tänne Turun suuntaan on jo tullut erittäin tutuksi menneinä vuosina, Holopainen kertoo.

Holopainen odottaa varsinaista kauppiasyrittäjyyttä positiivisin mielin.

– Kolme erilaista K-marketia tuovat jokainen omat haasteensa, niinpä lähestyn jokaista myymälää omana yksikkönään myös kehitystoimissa, Holopainen lupaa.
– Jokaisesta myymälästä tulee aivan omannäköisensä, sillä ne sijaitsevat toisistaan poikkeavilla alueilla ja niiden asiakkailla on erilaiset tarpeet. Kehitän valikoimia kuunnellen ensisijaisesti asiakkaiden toiveita, lisää Holopainen.

Varsinkin ensimmäisessä kaupassaan Vyyryläisenmäessä Holopainen aikoo muuttaa tuotesijoittelua ja hyllyjen järjestystä. Muutenkin hänen tavoitteenaan on tehdä kaupassa käymisestä mahdollisimman helppoa ja nopeaa.

– Tulen panostamaan paikallisiin ja sesonkituotteisiin entistäkin enemmän. Seuraavana tehtävänäni onkin yhteyksien luominen lähituottajien suuntaan, ideoi Holopainen.
– Joulukauden kiireiden hälvettyä pääsemme tekemään varsinaisia muutoksia myymälään tammikuussa. Sen jälkeen vietetään sitten avajaisia, Holopainen jatkaa.

Siwoista ja Valintataloista K-Marketeiksi muuttuneista myymälöistä tuttu henkilökunta siirtyy uuden kauppiaan työntekijöiksi.

– He ovat aktiivisia ja motivoituneita kaupanalan ammattilaisia, jotka lähtevät mielellään kehittämään myymälöitä uudistettuun ilmeeseen, ja ovatkin jo tehneet paljon uudistustöitä ennen remmiin astumistani, kiittelee Holopainen.

Holopainen aloitti työt kaupanalalla jo 16-vuotiaana Salon Citymarketissa keräten kymmenen vuoden aikana laajan kokemuksen ruokakaupan eri osastoista. Väliin mahtui myös painoalan asiakas- ja myyntitöitä kotimaassa ja ulkomailla.

Katariina Mäkinen-Önsoy