Varissuon kirkolla vietetään jouluaattoa yhdessä

Katariinanseurakunnan johtava nuorisotyöntekijä Taru Heikkonen kutsuu kaikki viettämään yhteistä jouluaattoa Varissuon kirkolle.

SEURAKUNTA. Varissuon kirkon ovet ovat tänä jouluaattona avoinna klo 12–17 yhteistä joulun viettoa varten. Syksyllä avattu kirkko-olkkari tarjoaa jouluista tunnelmaa ja vapaamuotoista yhdessäoloa kaikille, jotka haluavat viettää joulun yhdessä toisten kanssa.

Kirkko-olkkarin joulun viettoon osallistuu useita Katariinanseurakunnan työntekijöitä, jotka haluavat viettää joulua yhdessä alueen ihmisten kanssa.

– Joulua pidetään Suomessa perhejuhlana ja siitä tämä ajatuskin oikeastaan lähti. Nuorten kanssa jutellessa nousee usein esiin ajatus, että seurakunta on heille kuin perhe, joten miksipä jouluakin ei vietettäisi tämän perheen kesken ja samalla uusiinkin ihmisiin tutustuen, kertoo johtava nuorisotyöntekijä Taru Heikkonen.

Joulun vieton tarkkaa ohjelmaa ei ole lyöty lukkoon, vaan se elää osallistujien toiveiden mukaan.

– Tarkoituksemme on tarjota puitteet rentoon ja jouluiseen yhdessäoloon ilman suuria paineita. Joskus jouluun ladataan kohtuuttomasti odotuksia ja toiveita, mutta meidän joulu rakentuu yksinkertaisista jutuista. Juodaan glögiä ja syödään pipareita, pelataan pelejä, kuunnellaan joululauluja, katsellaan telkkaria, vietetään aikaa yhdessä, Heikkonen listaa.

Varissuon kirkon joulua ei ole tarkoitettu vain joulunsa yksin viettäville.

– Erään työntekijämme perhe tulee mukaan perheen lasten toiveesta. Sukulaiset ovat kaukana ja lapset halusivat viettää joulun jossain, missä on ihmisiä ja elämää. Kirkolle voi tulla koko päiväksi tai sitten ihan vaan hetkeksi piipahtamaan, ihan oman aikataulun mukaan, Heikkonen sanoo.

Tilaisuuteen ei ole lähetetty kutsukortteja, vaan se on avoin ihan kaikille. Järjestäjät itsekään eivät tiedä, ketä tulee paikalle vai tuleeko ketään.

– Työkavereiden kanssa mietittiin, että pahinta, mitä voi tapahtua on se, että ketään ei tulisi paikalle ja viettäisimme joulun keskenämme. Sekään ei tuntunut meistä pahalta ajatukselta, joten tässä jutussa ei voi kuin voittaa, Heikkonen hymyilee.

Jouluaattona Varissuon kirkolla järjestetään kaikille avoimen joulun vieton lisäksi myös muita seurakunnan tilaisuuksia. Lasten aattohartautta vietetään klo 14 ja Kynttiläkirkkoa klo 16.

– Tuntuu mukavalta ajatella, että kirkossa on paljon elämää jouluna. Kyllähän kirkossa aina joulun aikaan tapahtuu, mutta tällä kertaa tapahtuu myös jotain sellaista, joka on meidän kirkossamme aika uutta ja erilaista, Heikkonen iloitsee.

Anna Hälli