Tahvion koulun Iiro Aaltoselle palkinto filosofiapäivän kirjoituskilpailusta

Iiro Aaltonen palkitaan torstaina 17.11. kirjoituksestaan. Kuva: Ulla Sellman.

RAISIO. Tahvion koulun oppilaat osallistuivat Filo ry:n filosofianpäivän kirjoituskilpailuun. Kolmannen luokan oppilas Iiro Aaltonen menestyi kilpailussa niin hyvin, että hänet palkitaan kirjoituksestaan. Palkitsemistilaisuus pidetään filosofian päivänä torstaina 17.11. opetushallituksessa Helsingissä. Aaltonen lähtee tilaisuuteen yhdessä vanhempiensa kanssa.

Kaikille peruskoululaisille suunnatussa kilpailussa oli kolme eri sarjaa: 1.–3.-luokkalaisten, 4.–6.-luokkalaisten ja 7.–9.-luokkalaisten.

Aiheina oli erilaisia filosofisia pohdintoja ja kysymyksiä. Iiro pohti tekstissään sitä, mikä on reiluin tapa jakaa makeiset, jos niitä ei riitä kaikille, kertoo Tahvion koulun rehtori Heli Kivelä.

Filosofiaa ei varsinaisesti opeteta vielä peruskoulussa, mutta filosofian teemat kulkevat mukana opetuksessa lähes kaikissa oppiaineissa.

Suoranaisesti sitä opetetaan elämänkatsomustiedossa ja uskonnon tunneilla jonkin verran. Yhteiskuntaoppi alkaa neljännellä luokalla ja siinä on mukana jonkin verran filosofiaa. Matikassakin opetellaan loogista päättelyä. Yläkoulussa filosofian voi ottaa valinnaisaineeksi, mutta vasta lukiossa varsinaisesti alkaa filosofian opiskelu, kertoo Kivelä.

On hyvä, että nostetaan esiin ja palkitaan ajattelun taitoa, hän jatkaa.

Janica Vilen