Naantalin sosialidemokraatit jatkavat entisellä johdolla

Konkaripoliitikko Mikko Rönnholm jatkaa puheenjohtajana.

NAANTALI. Isänpäivänä 13.11.2016 pidetyssä Naantalin sosialidemokraattien syyskokouksessa  puheenjohtajaksi valittiin  Mikko Rönnholm ja  varapuheenjohtajaksi Sirpa Hagsberg. Johtokunnan jäseninä jatkavat Hannu Aalto, Jaana Malmikare, Hannele Vienonen, Ilkka Saari, Martti Sipponen, Lauri Laine, Heikki Lindgren ja Isabella Hautala.

Samalla sosialidemokraatit käynnistivät vaaliohjelman suunnittelun. Ehdokkaita on tällä hetkellä 34.

– Kaupungin budjetin nähtiin olevan päälinjoiltaan mukiin menevä. Palvelumaksujen korotusta ei pidetty hyväksyttävänä ja ikävänä kannanottona pidettiin kielteistä suhtautumista Punaisen Ristin piirin ja Lounais-Suomen  Syöpäyhdistyksen jäsenyyksiin, puheenjohtaja kertoo syyskokouksen mietteistä.

Kummastusta herätti uuden palvelutalon käyttöönoton porrastus.

– Puolet tehostetun palveluasumisen huoneista pidetään tyhjänä huhtikuun alusta syyskuun loppuun. Syynä on byrokratia ja kyseenalainen säästäminen, sillä naantalilaisia on yksityisissä laitoksissa ja tarpeessa olevien jono on pitkä, Rönnholm selittää.

Lisäksi keskustelua herätti kuntapolitiikan avoimuus:

– Tulipa esille sellainenkin ihme, että Naantali päättää kuntaverosta julkisuudesta salassa. Nimittäin kaupunginhallituksen esityslistaa, jossa veropäätös tehtiin, ei ole ollut julkisuudessa. Voi olla että asia ketään kiinnostakaan ja eikä tätä tietenkään ole tahallaan tehty. Mutta kyllä tämä kolaus avoimuuden politiikalle, sanoo Rönnholm.