Suikkilalainen Sini Ruohonen valittiin Turun Kokoomuksen johtoon

Sini Ruohonen on ensi vuonna sekä Suikkilan että koko Turun Kokoomuksen puheenjohtaja.

POLITIIKKA. Turun Kokoomuksen syyskokous on valinnut yksimielisesti puheenjohtajakseen ensi vuodelle 32-vuotiaan Sini Ruohosen. Suikkilasta kotoisin oleva ja nykyään Pitkämäessä asuva Ruohonen on toiminut kaksi kautta Turun Kokoomuksen varapuheenjohtajana ja sitä ennen vuoden hallituksen jäsenenä. Hän vaikuttaa myös muun muassa Turun kaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunnassa sekä kaupunginhallituksen varajäsenenä.

Poliittisen uransa hän aloitti 24-vuotiaana Suikkilan Kokoomuksessa, jonka puheenjohtaja hän on ensi vuonna jo viidettä vuotta.

– Se on ollut hyvä kasvattajaseura. On ollut opettavaista miettiä asioita ensin omassa kaupunginosassa ja sen jälkeen kuntakohtaisesti, hän sanoo.

Ruohonen uskoo, että kahden puheenjohtajuuden hoitamisella on synergiaetuja.

– Tietoa on runsain mitoin käytettävissä, nyt sitä täytyy vain viedä aktiivisesti molempiin suuntiin, hän tuumaa.

Elävä Länsi-Turku!

Lähiöissä on Ruohosen mukaan nähtävissä pienoiskoossa koko kaupungin elämä.

– Olemme miettineen Suikkilan Kokoomuksessa esimerkiksi koulujen, päiväkotien ja kaavoituksen tilanteita, hän kertoo.

Ensi vuonna 45 vuotta täyttävä Suikkilan Kokoomus on myös ollut mukana muun muassa Länsi-Turun kaupunginosaparlamentissa, tehnyt alueelle omaa lehteä ja järjestänyt paikallisen kävelykierroksen.

Tulevaisuudessa hän toivoisi, että Länsi-Turku olisi elävä.

– Toivoisin, että palvelut olisivat lähellä, asuminen olisi monimuotoista ja että täydennyskaavoituksen kautta alueen asuntokannasta tulisi eheä ja harmoninen kokonaisuus. Olisi myös hyvä, jos saisimme tänne kaupungin oman palvelupisteen, jonka voisi toteuttaa yhdessä kolmannen sektorin kanssa. Sen pitäisi olla ehdottomasti kauppakeskuksessa, jotta se olisi juuri siellä, missä ihmiset liikkuvat, hän sanoo.

Pikaraitiotiehen ja sen mahdolliseen Länsikeskukseen suuntautuvaan linjaan hän suhtautuu kriittisesti, mutta ei tyrmää vielä mitään.

– Jos se toteutuu, siitä täytyy olla aidosti hyötyä turkulaisille, hän linjaa.

Avoimuutta ja yhteistyötä

Ruohonen korostaa avoimuuden ja yhteistyön tärkeyttä poliittisessa toiminnassa:

– Turun kehittyminen entistä vetovoimaisemmaksi, viihtyisämmäksi ja toimivammaksi kaupungiksi edellyttää rohkeaa ja määrätietoista päätöksentekoa. Ratkaisu on yhteistyön lisääminen yli kunta- ja puoluerajojen, hän uskoo.

Turun Kokoomuksen puheenjohtajana hänellä on suuret, mutta arvionsa mukaan realistiset tavoitteet järjestötoiminnan uudistamisesta.

– Puolueiden kautta vaikuttaminen on vastuullinen ja pitkäjänteinen tapa ajaa yhteisiä asioita. Siksi olisi tärkeää saada lisää ihmisiä mukaan puoluepolitiikkaan, hän toteaa.

Myös kansalaisten aktivoimisessa hän uskoo puolueiden väliseen yhteistyöhön. Ensimmäinen tavoite on saada ihmiset ensi keväänä vaaliuurnille, sillä äänestysaktiivisuuden parantaminen on kaikkien yhteinen tavoite ja etu.

– Puolueiden yhteinen näytön paikka on ensi kevään kuntavaaleissa. Vaikka saisi puolueena vaaleissa hyvän tuloksen, ei siihen voi olla tyytyväinen jos äänestysaktiivisuus on huono. Me teemme koko ajan yhteistyötä muiden puolueiden kanssa lautakunnissa, valtuustossa ja hallituksessa, mutta se kuva ei välity äänestäjille, hän pohtii.

Erityisesti nuorten äänestysaktiivisuutta olisi hänen mielestään tärkeää saada nostettua.

– Jos nuori kokee, ettei äänestäminen ole keino vaikuttaa asioihin ja yhteiskuntaan, on vaarana passivoitua ja kokea itsensä yhteiskunnasta ulkopuoliseksi. Äänestäminen auttaa sitoutumaan yhteisiin päätöksiin ja elämään yhteiskunnan sääntöjen ja normien puitteissa, Ruohonen uskoo.

Janica Vilen