Loimulle maukas voitto Karkkilassa

Vantaa Ducks–Loimu: 2–3

LENTOPALLO. Loimu matkusti 1. adventtisunnuntaina alkukauden yllättäjä Vantaa Ducksin vieraaksi. Pelireissu ei kuitenkaan suuntautunut Ducksin kotiluolaan Korsoon, vaan Karkkilaan, jossa KoVe pelasi viime vuosilta tuttuun tapaan ”näytösotteluna” yhden Mestaruusliiga-pelin.

Vierasottelun lähtökohdat eivät olleet parhaat mahdolliset Loimulle, sillä Kirill Borichevin silmävamman aiheuttama sairasloma sai perjantain kontrollikäynnillä lisäpituutta ja viime viikon LEKA ottelussa jumiutunut Verneri Vetriön selkä esti koko viikon harjoitukset. Vielä pelin kynnyksellä oli epävarmaa, pystyykö Vetriö pelaamaan lainkaan. Myös Ducksilta oli yksi luottomies pois omalta tontiltaan, kun yleispelaaja Toni Kankaanpää oli pukeutunut liberon peliasuun.

Loimu aloitti ottelun haastavan yleispelaajatilanteen vuoksi niin että Aapeli Kouki debytoi kuusikossa vieraalla yleispelaajan tontilla ja Eetu Rantanen aloitti liberona, jolloin toinen libero Ville Sihvonen oli vaihdossa yleispelaajan paita päällään.

Selvähköin lukemin hävityn avauserän jälkeen Vetriö otti yleispelaajan ja Sihvonen liberon tontin haltuunsa. Koko ottelun pelasivat hakkurina Michael Chemos, passarina Ville Juntura, yleispelaajana Janne Marttila ja keskitorjujina Mike Marshman ja Taylor Gregory. Toinen erä oli avauserää tasaisempi ja se eteni ratkaisuun asti parin pisteen erolla. Loimu puristi tarvittavat pisteet Chemosin kautta.

Kolmas erä oli toisen tavoin tasainen, mutta viimeisissä palloissa Loimu sortui hyökkäysvirheisiin ja Ducks kuittasi erän ja vähintään yhden sarjapisteen itselleen. Selkä seinää vasten joutunut Loimu ei antautunut, vaan karkasi neljännessä erässä 13–14 tilanteessa vietetyn teknisen aikalisän jälkeen kotijoukkueelta selvään erävoittoon.

Lyhyt ja ratkaiseva viides erä noudatti alussa aiempien erien kaavaa ja eteni tasaisissa merkeissä. Ducks näytti ottavan jo ratkaisevantuntuisen niskalenkin vierailijoistaan, kun tilanteessa 10–8 vietettiin Loimun ottamaa aikalisää. Oranssi–mustat eivät kuitenkaan antautuneet, vaan nousivat tasoihin tilanteeseen 12–12, jolloin oli Ismo Tuomisen vuoro kutsua Ducks-ryhmä aikalisälle. Tämän jälkeen ottelu eteni pistepisteeltä aina jatkopalloille asti. Ducks pääsi jo syöttämään ottelupalloa tilanteessa 14–13, mutta Loimu oli ratkaisuhetkillä vahva hyökäten tehokkaasti sekä Chemosin että Janne Marttilan kautta. Lopulta illan ykköstähti Chemos hyökkäsi vapauttavan pisteen ja vieraat pääsivät juhlimaan viidennen erän voittoa luvuin 16–18 ja koko ottelua 2–3 (25–19, 23–25, 25–21, 17–25, 16–18).

Loimun kauden ensimmäisen vierasvoiton pääarkkitehti oli Chemos, joka takoi 35 pisteettä tehoin +24. Hyökkäysprosentiksi muodostui loistava 67%. Häntä hyvin parhaan ottelunsa Loimun paidassa pelannut Marttila, joka teki 13 pistettä tehoin +7 ja vastaanotti 67% tarkkuudella. Ducksin parhaat pistemiehet olivat hakkuri Antti Vallin (28 pts, +18) ja yleispelaaja Miro Määttänen (20 pts, +8).

Huikea hyökkäys- ja puolustus peli Chemokselta. Vaikeista lähtökohdista tehtiin hyvä ottelu ja tulos, kommentoi Loimun päävalmentaja Dragan Mihailovic.

Jani Nieminen