Raision Leffalauantain valokeilassa näyttelijä Sean Penn

ELOKUVAT. Raision Kirjastotalon Martinsalissa vietetään Leffalauantaita 12.11. klo 12–18. Silloin esitetään ilmaiseksi kolme elokuvaa, joita yhdistää rakastettu amerikkalainen näyttelijä Sean Penn: Kello 12 katsotaan Woody Allenin komedia Sweet and Lowdown (1999, K7). Noin kello 13.50 jatketaan Paolo Sorrentinon ohjauksella This Must Be The Place (2011, K12). Viimeisenä noin kello 16 nähdään Alejandro González Iñárritun ohjaama 21 grammaa (2003, K16).

Los Angelesissa 1960 syntynyt näyttelijä ja elokuvaohjaaja Sean Penn on aloittanut uransa 1980-luvun alussa.  Hän on tehnyt yli 40 elokuvaroolia, saanut kaksi kertaa parhaan miespääosan Oscarin (Menneisyyden ote, Milk) ja ollut kolme kertaa ehdolla. Vuonna 1991 Penn teki debyyttinsä ohjaajana elokuvalla The Indian Runner, joka perustuu Bruce Springsteenin kappaleeseen Highway Patrolman. Sean Penn on saanut uransa aikana lukuisia arvostettuja palkintoja.

Sean Penn on myös ottanut aktiivisesti kantaa poliittisiin kysymyksiin, esimerkiksi Irakin sotaan. Myös näyttelijän yksityiselämä on ollut värikästä. Parhaiten hänet muistetaan avioliitosta rocktähti Madonnan kanssa 1985–1989. Perheen Sean Penn perusti näyttelijä Robin Wrightin kanssa. Heillä on kaksi lasta.

Elokuvat katsotaan Raision Kirjastotalon Martinsalin auditoriossa (Eeronkuja 2) isolta valkokankaalta. Elokuvien välissä pidetään noin 20 minuutin taukoja, jolloin voi jaloitella ja ostaa pikkurahalla herkkuja leffapuffetista, jonka järjestää Vaisaaren yläkoulun 8E-luokka. Puffetin tuotto menee luokan leirikouluun.