VASTINE: Vanhoilla slouganeilla voi sivaltaa, muttei muuta

VASTINE. Politiikassa voi hajoittaa ja hallita, voi myös rakentaa ja koota. Kymmenien vuosien kokemuksella politiikanteossa kuntatasolla tahdon ilmaista, ettei tuon tyylisiä palstakirjoituksia kuin Mikko Rönnholmin Kuntapäättäjän kulman kirjoitus 3.11. Seutusanomissa oli ilmene oikeastaan enää lainkaan. Vanhoilla slouganeilla voi sivaltaa, muttei muuta.

Oma taustani ei valitettavasti sisällä maanviljelystä – politiikkaa kyllä. Veikko Vennamon ehdin tuntea henkilökohtaisesti ja tavatakin kotonani lukuisia kertoja. Viljelijän työ on lujaa yrittämistä ihan niinkuin demaritaustan omaavien ammattihenkilöidenkin.

Sanoista ja teoista mies ja nainen tunnetaan. Jokaisella hallituksella on kovia “urakoita” ollut ja on nytkin. Hallitusohjelma on kaikkina aikoina rakennettu ikäänkuin sen hetkisen tilauksen mukaan. Kansa äänestää ja antaa joko mandaatin tai pudottaa siltä.

Ne, jotka kykenevät laajaan yhteistyöhön, menestyvät. Olemattomia voi lupailla, kun ei tarvitse vastuuta kantaa. Koko maan palveluja rakennetaan yhteistyöllä, yrityselämän nousu ja mainiosti menestyvä Mayerin telakka omalta osaltaan turvaavat seutukunnan työtä ja toimeentuloa. Telakan alihankintatöitä tehdään pohjoisessakin.

Julkisten palvelujen rahoitus tulee saada kestävälle pohjalle. Kuntapäättäjän kulmassa olisi hienoa kuulla ja nähdä naapurikuntien oivallisia ratkaisuja ja yhteustyökuvioita.

Raisiossa teemme mainiota yhteistyötä joka suuntaan ja kaikissa puolueissa, jokaisen

toimijan tausta on arvokas. Kun hyväksymme toinen toisemme ja kunnioitamme erilaisia

näkemyksiä asioista saamme aikaseksi mainiota yhteistyötä ja omakin näkökulma voi avartua.

Terveiset talvisine tuulineen ihan ilman slouganeita:

Mirjam Karila

Keskustan jäsen vuodesta 1969

Raision kh:n 2. vpj.