Liedon kunnantalon ja kirjastolaajennuksen urakka kilpailutuksessa

Arsatek Oy on laatinut Liedon kirjaston peruskorjauksen ja laajennuksen luonnossuunnitelmat. Peruskorjauksen laajuus on yhteensä noin 1042 neliötä. Hankkeen kustannusarvio on noin 1 035 000 euroa ja hankkeelle myönnetty valtionosuus on 450 000 euroa. Kuva: Arsatek Oy.

LIETO. Liedon kunnantalon korjausurakka alkaa syksyllä 2016 ja valmistuu 2017. Lisäksi kirjaston muutos- ja laajennustyö aloitettiin syyskuussa erillistiloista, jotka teetetään varsinaisen urakan ulkopuolisina töinä. Kirjaston osalta työt valmistuvat syksyllä 2017. Vuonna 2017 toteutetaan myös kunnantalon ulkoseinien korjaus.

Kokonaisurakan kilpailutus on parhaillaan käynnissä ja osallistumishakemukset pyydetään ISS Proko Oy:lle 31.10. mennessä.

Hanke käsittää kunnantalon ensimmäisessä kerroksessa sijaitsevan kirjaston sisätilojen muutoksen ja kirjaston laajennuksen, katolle rakennettavan uuden iv-konehuoneen sekä julkisivujen ulkokuorien ja eristeiden purkamisen ja julkisivujen uusimisen eristerappaamalla. Rakennuksen kokonaisala on noin 7 350 m2.

Kirjaston muutosurakka ja kunnantalon julkisivukorjaus edellyttävät salaojien uusintaa, sillä kunnantalon alapohjaan suoritetut mittaukset osoittavat, että kosteus ylittää paikoitellen sallitut raja-arvot. Toukokuussa 2016 kuvauksen ja koekuopan teon yhteydessä todettiin, että salaojat eivät toimi asianmukaisesti.

Kunnantalon laajamittainen urakka alkoi syyskuussa salaojien korjauksella. Salaojakorjauksen urakoitsijana toimii MR-Tehotiimi Oy. Salaojakorjausten maanalaiset työt valmistuvat joulukuussa 2016, mutta maan päälliset viimeistelytyöt valmistuvat vasta 2017 syksyllä julkisivuremontin jälkeen.

Kunnanvaltuusto päätti huhtikuussa kunnanhallituksen esityksen mukaisesti, että kunnantalon pintamateriaaliksi valitaan eristerappausmenetelmä. Menetelmä tarkoittaa sitä, että ulkoseinien vanhat eristeet ja laatoitus puretaan ja korvataan uudella eristyksellä ja rappauksella. Ulkoseinäurakan alustava kustannusarvio on noin 725 000 euroa.

Rakennustyöt aiheuttavat ajoittain melua ja tärinää. Lisäksi ulkopuolella tulee työskentelemään useita työkoneita, jotka myös aiheuttavat häiriötilanteita.

Katariina Mäkinen-Önsoy