Nummen Kotimäenkadun jalkakäytäväurakka alkaa

Nummenpakan Kotimäenkadulla luovutaan ajoradan molemminpuolisesta jalkakäytävästä ja se korvataan noin 2,4 metrin levyisellä ajoradan länsireunaan sijoitettavalla jalkakäytävällä.

NUMMI. Nummenpakalla Vanhan Hämeentien eteläpuolella on laadittu Kotimäenkadun katusuunnitelma välille Vanha Hämeentie – Karjakuja.

Kyseisellä katuosuudella luovutaan ajoradan molemminpuolisesta jalkakäytävästä ja se korvataan noin 2,4 metrin levyisellä ajoradan länsireunaan sijoitettavalla jalkakäytävällä.

Katusuunnitelma tuli kiinteistöliikelaitokselle edellisviikolla, jonka jälkeen toimitin sen urakoitsijalle. Työ alkaa mahdollisimman pian, työaikataulua emme ole vielä urakoitsijalta saaneet. Urakan aloituskokous pidetään tällä viikolla, kertoo Turun kaupungin kiinteistöliikelaitos vastaava rakennuttaja Terhi Jokiniemi.

Suunnitelman mukaan yhden leveän jalkakäytävän toteuttaminen palvelee nykyisiä kapeita käytäviä paremmin erityisesti pitkämatkaista jalankulkua sekä tarjoaa leveytensä ansiosta autoliikenteeseen nähden riittävät sivuetäisyydet turvalliselle liikkumiselle.

Lisäksi suunnitelmassa on todettu, että yksi leveä jalkakäytävä on nykyisiin kapeisiin käytäviin verrattuna helpompi aurata ja hiekoittaa koneellisesti. Aurauskalusto kykenee koko leveydeltään kulkemaan jalkakäytävällä, jolloin aurauksen laatu on parempi eikä auran tarvitse kulkea kallellaan osittain ajoradalla.

Nykyisillä kapeilla jalkakäytävillä kohtaamistilanteessa toisen jalankulkijan on monesti väistettävä ajoradalle, varsinkin jos toisella jalankulkijalla on esimerkiksi lastenvaunut, rollaattori tai ulkoilutettava lemmikki.

Uuden jalkakäytävän pintamateriaalina käytetään asfalttia, mikä on rakentamis- ja korjauskustannuksiltaan perinteistä betonilaattaa edullisempi. Esteetön koneellinen talvihoito mahdollistaa myös sen, ettei Kotimäenkadulla kadunvarsipysäköintiä enää jatkossa tarvitse rajoittaa talviaikana.

Lisäksi vesiliikelaitos suorittaa suunnitteluosuudella vesihuoltojärjestelmän saneerauksen.

TSS