Raision Yrittäjän juhlassa verkostoiduttiin rennoissa tunnelmissa

Raision kaupunginjohtaja Ari Korhonen ja Raision Yrittäjien puheenjohtaja Sami Aalto uumoilivat jo viime vuonna, että Raisio Business Racesta tehdään perinne.

RAISIO. Raision Yrittäjän viikon iltajuhlassa 9.9. verkostoiduttiin kaupungin julkishallinnon edustajien ja yrittäjien toimesta rentoon tyyliin musiikkia kuunnellen, tanssien, seurustellen ja iltapalaa maistellen. Viihteellisen illan käynnistivät Raision kaupunginjohtaja Ari Korhonen ja Raision Yrittäjien puheenjohtaja Sami Aalto, jotka esittelivät 8.9. käytyä Raisio Business Race -kilpailua sekä Rasekon datanomiopiskelijoiden koostamaa tapahtumavideota.

Sekä Yrittäjän viikon huipentanut juhla että Rasekon Business-linjan sekä Raision lukion toisen vuoden opiskelijoille järjestetty Business Race olivat aivan ensimmäisiä laatuaan Raisiossa.

raision-yrittajan-paiva_03Idean Raision omasta yrittäjyyskasvatustapahtumasta sai Korhonen, joka on muutaman kerran esiintynyt Kaarinan Amazing Racessa kollegansa Kaarinan kaupunginjohtaja Harri Virran luotsaamassa bändissä.

– Pitäähän meillä olla oma vastaavanlainen – tai jopa hieman parempi ja laajempi – tapahtuma, sanoo Korhonen pilke silmäkulmassaan.
– Tällaiset yhteiset teemapäivät ovat hyvä esimerkki toimivasta yhteistyöstä yrittäjien ja kaupungin välillä, Korhonen jatkaa.

Yrittäjien puheenjohtaja komppaa kaupunginjohtajaa:

– Tavoitteena oli tehdä tapahtumasta meidän näköisemme, vaikka idea onkin tavallaan apinoitu Kaarinasta. Suurimpina eroavaisuuksina kaarinalaisten ysiluokkalaisten Amazing Raceen ovat ainakin ennaltamäärätyt ja -arvotut reitit sekä tuutoreiden käyttö yritysten rasteilla, Aalto kertoo.
– Osallistuneita nuoria oli tänä vuonna 200, ensi vuonna heitä on vielä enemmän. Jo kasvavan osallistujamäärän vuoksi ja muutenkin aiomme kehittää tapahtumasta vieläkin näkyvämpää, lisää Aalto.

Myös oppilaitoskontakteista huolehtineet raisiolainen opettaja/yrittäjä Oili Niittynen ja Raision lukion rehtori Leena Laakso ovat sitä mieltä, että tapahtuma kaipaa vahvempaa brändäystä.

– Raisio Business Race tulee jatkossa näkyä katukuvassa yhtenevin kyltein, jotka ohjaavat nuoret oikeisiin yrityksiin. Nuorille pitää hankkia esimerkiksi tapahtumalogolla varustetut paidat. Tänä vuonna käytössä olleet kaulahuivit eivät erottuneet tarpeeksi edukseen, Niittynen ja Laakso ideoivat.

raision-yrittajan-paiva_02

Viihteellisen illan kuluessa kuultiin tunnettuja kappaleita yrittäjien ja kaupungin yhteisen bändin esittämänä. Bändissä soittivat kaupunginjohtaja Ari Korhonen (laulu, sähkökitara), Kauppakeskus Myllyn toimitusjohtaja Pertti Vikkula (rummut), Kaupunkikehitysryhmän johtaja Pekka Sundman (koskettimet), Melodian Markku Laaksonen (laulu, rytmikitara) ja Raision Focus-Videon Antero Lynne (basso). Tapahtuman yllätysesiintyjänä toiminut 12-vuotias Anni esitti kaupunginjohtajan kirjoittaman biisin Feel it on the air.

Katariina Mäkinen-Önsoy