Raision nuoret haastoivat ihmiset pohtimaan tasa-arvoista avioliittoa

Nuoret suunnittelemassa katugallupiaan. Taustalla lukion henkilökuntaa tapaamassa Turun Seutusanomia julkaisevan ML-Mediat Oy:n yrittäjää Mika Leinosta.

RAISIO. Raisiolaisille opiskelijoille järjestettiin eilen 8. syyskuuta Business Race 2016 -tapahtuma. Päivän aikana Rasekon Business-linjan ja lukion toisen vuoden opiskelijat kiertelivät raisiolaisten yritysten ja julkishallinnon järjestämillä rasteilla ja keräsivät pisteitä ryhmien välistä kilpailua varten. Tapahtuman pääjärjestäjinä olivat Raision kaupunki, YES Varsinais-Suomi ja Raision Yrittäjät ry. Tapahtuma oli osa Yrittäjyysviikkoa.

Turun Seutusanomien rastilla nuoret pääsivät tekemään katugallupeja. Seutusanomien rastin ja koko kilpailun voittajajoukkue tarttui päivänpolttavaan aiheeseen, kysymällä mitä mieltä ihmiset ovat kansalaisaloitteesta, joka kumoaisi tasa-arvoisen avioliittolain.

Aito avioliitto -kansalaisaloite eli aloite tasa-arvoisen avioliittolain kumoamiseksi käsiteltiin eduskunnan lähetekeskustelussa samana iltana.

Mitä mieltä olet siitä, että tasa-arvoinen avioliittolaki halutaan hylätä?

Tuula Virtanen, Raisio:

ku-15-9-viikon-kysymys1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En halua, että se hylätään. Kaikilla pitäisi olla oikeus mennä naimisiin. Omalle suuntautumiselleen ei mahda mitään. Se on biologinen juttu.

 

Lauri Lehikoinen, Kemiö ja Kim Tunturivuori, Turku:

ku-15-9-viikon-kysymys2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Se on perseestä. Jokaisella pitäisi olla oikeus mennä naimisiin.

 

Henri Hangelin, Masku:

ku-15-9-viikon-kysymys3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mielestäni avioliitto on miehen ja naisen välinen asia. Kuitenkaan en tuomitse, sillä kaikilla on omat mielipiteet ja se on jokaisen yksityisasia.

 

Kiertopokaali lukiolle

Voittajajoukkueessa kisasivat Raision lukion opiskelijat Sylvia Kokkonen, Melissa Luostarinen, Adelina Baker, Nilu Fami ja Jatta Rämö. Voitollaan he saivat kilpailun kiertopalkintopokaalin vuodeksi lukiolle. Ensimmäistä kertaa järjestetystä tapahtumasta aiotaan nimittäin tehdä perinne.

Raision Yrittäjien puheenjohtaja Sami Aalto oli päivään tyytyväinen.

Oli tiukka kilpailu ja kaikilla oli hauskaa. Tapahtumalla oli hyvä vastaanotto yritysten ja opiskelijoiden keskuudessa. Yhteistyö myös oppilaitosten ja kaupungin kanssa on ollut todella hedelmällistä, hän kertoo.

Raision Yrittäjät ovat pitkään tehneet työtä yrittäjyyskasvatuksen eteen.

Alakouluilla järjestimme toimintaa alkuviikosta ja tämä oli Yrittäjyysviikon huipennus. Saatiin aika lailla pöhinää katukuvaan ja paikalliset yritykset nuorille tutuiksi, Aalto kommentoi.

Janica Vilen