Kuukausittaiset musiikki-illat alkoivat Kaarinan lukiolla

KaLu on Stage -tapahtumasarja alkoi 2.9. jazz-tunnelmoinnilla. Kaarinan lukiolaisten Kind of Jazz -bändin kokoonpano: Riiko Leino (piano), Jasper Reima (rummut), Ville Karikoski (basso), Lempi Saurén (laulu), Joni Ristikankare (saksofoni) ja Aurora Peltonen (pasuuna). Kuva: Ragip Önsoy.

Lukuvuonna 2016–2017 järjestettävä seitsemän konsertin ja yhden draamaillan tapahtumasarja kerryttää ahkerimmille ysiluokkalaisille konserttikävijöille taustapisteen Kaarinan lukion musiikkiteatterilinjan pääsykoevaiheeseen.

MUSIIKKITEATTERI. Kaarinan lukio järjestää kaupungin kulttuuripalvelujen kanssa yhteistyössä koko lukuvuoden kestävän KaLu on Stage -tapahtumasarjan. Sarja koostuu kahdeksasta erilaisesta musiikki- ja teatteriteemaisesta tapahtumasta lukion salissa.

Pääsymaksu tapahtumiin on Kaarinan lukion musiikkiteatterilinjan johtaja Pekka Nebelungin mukaan viisi euroa kaikilta muilta paitsi yhdeksättä luokkaa missä tahansa yläkoulussa käyviltä.

– Ysiluokkalaisilla on mahdollisuus päästä kaikkiin tapahtumiin ilmaiseksi kulttuuripassilla. Mikäli oppilas päättää hakeutua Kaarinan lukion musiikkiteatterilinjalle, hän saa pääsykoevaiheessa yhden varman taustapisteen koulun toimintaan tutustumisesta vähintään kolmeen konserttiin osallistumalla, Nebelung selventää.

– Kulttuuripassin voi noutaa koulusihteeriltä kansliasta kuka tahansa ysiä käyvä oppilas, koska emme halua asettaa hakuprosessissa kaarinalaisia etulyöntiasemaan muista kunnista linjalle hakeutuviin nähden, lisää Nebelung.

Kind of Jazz aloitti konserttisarjan

KaLu on Stage tarjoaa esiintymismahdollisuuden nuorille muusikon- ja näyttelijänaluille.

– Kaikissa tapahtumissa on mukana niin ensimmäisen ja toisen vuosikurssin opiskelijoita kuin abiturienttejakin. Osaaminen kehittyy, kun saa tehdä porukassa, jossa on monentasoisia ja -ikäisiä esiintyjiä, Nebelung toteaa.
– Lisäksi nuorten esiintymismahdollisuudet ovat aika harvassa. Siksi halusimme valjastaa lukion salin hyvän mielen ja matalan kynnyksen tapahtuma-areenaksi, Nebelung hymyilee.

KaLu Jazzilla 2.9. startannut konserttisarja jatkuu kuukausittain aina joululomaan asti KaLu Brassilla 5.10., KaLu a Cappellalla 10.11. sekä KaLu Christmasilla 14.12. Tauolta palataan 8.2. ystävänpäivätunnelmissa. 9.3. vuorossa on KaLu Vocal, 11.4. KaLu Drama ja 3.5. KaLu Choir. Tapahtumat alkavat poikkeuksetta klo 18.30.

Jazz-illassa kuultiin Kaarinan lukiolaisten Kind of Jazz -bändiä kokoonpanolla: Riiko Leino (piano), Jasper Reima (rummut), Ville Karikoski (basso), Lempi Saurén (laulu), Joni Ristikankare (saksofoni) ja Aurora Peltonen (pasuuna).

– Kutsuimme myös Pekka-opettajamme soittamaan ja jammailemaan kanssamme, opiskelijat iloitsevat.

Teatteri Tiili valmistelee produktiota

Pekka Nebelung on tyytyväinen saadessaan kertoa muutaman sanan Kaarinan lukion musiikkiteatterilinjan tulevasta musikaalista, jonka ensi-iltaa vietetään 13. tammikuuta 2017.

– Tällä kertaa myös käsikirjoitus syntyy Teatteri Tiilen eli musiikkiteatterilinjan produktioista viime vuodesta alkaen vastanneen teatterin omissa käsissä, hän paljastaa.
– Nuorta energiaa nähdään tuttuun tapaan niin näyttelijöiden ja tanssijoiden muodossa, bändissä, tekniikkatiimissä, lavastuksessa, puvustuksessa, maskissa kuin myös markkinoinnissa, hän jatkaa.

Katariina Mäkinen-Önsoy