Carmeninae-kuoron 30-vuotisjuhlaesityksenä kuullaan Rakkaat Kassasisaret

Kaarinan Piikkiöstä kotoisin olevan Carmeninae-kuoron 30-vuotisjuhlavuoden pääesityksenä kuullaan Rakkaat Kassasisaret Turun Sigyn-salissa 17. syyskuuta. Kuva: Maija Männistö.

MUSIIKKI. Kaarinan Piikkiöstä kotoisin olevan Carmeninae-kuoron 30-vuotisjuhlavuoden pääesityksenä kuullaan Rakkaat Kassasisaret Turun Sigyn-salissa 17. syyskuuta.

16 naisen muodostama kuoro on aloittanut yhteisen taipaleensa vuonna 1986 ja porskuttaa edelleen täydellä teholla täyttäessään tänä vuonna jo huikeat 30 vuotta. Kuoron estraditulkinnat vievät tälläkin kertaa vahvasti mukanaan tunteesta toiseen ja yleisölle tarjoillaan melkoinen kattaus kaikenkirjavia elämäntilanteita ja -käänteitä.

Rakkaissa Kassasisarissa laulavien naishahmojen kavalkadi pyörii nyt teeman mukaisesti kaupan alelaarien ja tuote-esittelyjen äärellä.

– Täysin uudistetusta ohjelmistosta koostuva esitys syntyi juhlavuodeksi, koska halusimme vaihtelua meille tärkeään, mutta jo kymmenen vuoden ajan mukana kulkeneeseen Päätoimine Naine -esitykseen, kuoron perustaja ja taiteellinen johtaja Elina Haavisto kertoo.

Kassasisarten ohjelmistossa Carmeninae-käsittelyn ovat saaneet muun muassa Anna Puun C’est la vie, Suvi Teräsniskan Jos menet pois sekä Tiktakin Heilutaan biisit.

– Tällä kertaa pyöritään pääosin naisten maailmassa, kun Päätoimisessa Naisessa oman osuutensa komediallisessa kerronnassa sai vastakkainenkin sukupuoli, Haavisto sanoo.
– Esitys sai nimensä paitsi tavaratalomiljööseen sijoittuvasta tarinasta myös kanssasisaruudesta, jota olemme tällä porukalla vaalineet 30 vuotta, jatkaa Haavisto hymyillen.

Kassajonoja ja kulisseja tärkeämmiksi nousevat näissäkin puitteissa kuitenkin ihmiset ja elämä. Musiikin lomassa esityksessä on napakkaa replikointia eri hahmojen kesken ja lavalla saadaan nähdä myös kuoron fanijoukoille jo ennestään tutunoloisia suosikkityyppejä.

Kuoron positiivista ja humoristista asennetta kuvaa hyvin heidän mottonsa: ”Vierivä täti ei sammaloidu.” Kuoron naiset ovat vuosien saatossa taipuneet erilaisiin projekteihin, jotka ovat pitäneet sisällään kesäteatteria, lastennäytelmää, Suomen paras kuoro -kilpailua sekä monenlaista showta.

Katariina Mäkinen-Önsoy