Lapset huomisen -kiertue tuo sielukasta laulelmamusiikkia Raisioon

Lapset huomisen -konserttikiertueen solistina kuullaan Emmi Lovénia. Kuva: Pipa Erwes.

MUSIIKKI. George Sonatan ja Emmi Lovénin Lapset huomisen -konserttikiertue vierailee perjantaina 9. syyskuuta klo 19 Raision Teatterissa. Kiertue huipentuu 9.10. Sibelius-museoon Turussa.

Kiertueella juhlistetaan alkuvuonna julkaistua Lapset huomisen -albumia, joka sisältää 12 George Sonatan tekemää kappaletta sielukkaan laulajan Emmi Lovénin tulkitsemana.

Konsertin kappaleet kertovat vahvoja tarinoita eletystä elämästä. On kesäistä romantiikkaa, muistoja, rakkauden kaipuuta sekä toiveita paremmasta maailmasta. Levyllä Lovénin taustalla on kymmenhenkinen orkesteri, ja konserttia varten kappaleista on tehty taidokkaat sovitukset pianolle, sellolle ja harmonikalle.

Konsertissa tummaäänisen Emmi Lovénin taustalla kuullaan Trio Sonataa. Triossa soittavat sellisti, musiikkipedagogi ja Fourtune Cello Quartet -yhtyeen perustaja Teemu Mastovaara, palkittu harmonikansoittaja Mikko Malin sekä teatterin moniottelija, laulaja ja lauluntekijä Laura Hurme.

Raisiolainen Jyrki Suominen alias George Sonata on säveltänyt, sanoittanut ja sovittanut musiikkia yli 40 vuoden ajan. Hän on tehnyt musiikit ja lyriikat kymmeneen teatterinäytelmään, ja hänen sävellysrepertuaarissaan on yli 100 kappaletta. Teatterityö toi George Sonatan ja Emmi Lovénin yhteen, ja ajatus yhteisestä levyprojektista sai alkunsa.

Lapset huomisen on George Sonatan ensimmäinen pitkäsoitto. Seuraava albumi on jo tekeillä. TSS