Amazing Racessa 400 kaarinalaista ysiluokkalaista tutustuu yrityksiin

Kaarinan Keskusliikuntapuistossa järjestettävässä palkintojuhlassa esiintyy kaarinalainen Gušani Brothers. Kuva: Gušani Brothers.

KAARINA. Kaarinan Yrittäjät, Piikkiön Yrittäjät, Kaarinan Kehitys Oy ja Kaarinan kaupunki järjestävät perjantaina 2. syyskuuta järjestyksessään kolmannen Meidän Kaarina -yrittäjyyskasvatustapahtuman kaarinalaisille koululaisille.

Tänä vuonna tapahtuman keskiössä on ysiluokkalaisten Amazing Race -kilpailu. Muille luokka-asteille koulut voivat järjestää ohjelmaa esimerkiksi YES-verkoston materiaalien avulla.

– Kilpailussa nuoret jalkautuvat ryhmissä kiertämään kaarinalaisissa yrityksissä, kaupungin toimipisteissä ja muilla rastipaikoilla. Koko päivän teema on Meidän Kaarina ja ajatuksena on tutustuttaa nuoret yrittäjyyteen, yritteliäisyyteen ja työelämään. Yritykset pääsevät puolestaan kohtaamaan tulevaisuuden asiakkaita ja työntekijöitä, Kaarinan Kehityksen Maria Karlsson kertoo.

Rasteja koko Kaarinan alueella

Amazing Racen sääntöjä on viime vuodesta täsmennetty muun muassa niin, että omia kulkuvälineitä sekä Föliä saa käyttää paikasta toiseen liikkumiseen.

Ysiluokkalaiset varaavat tehtäväpaikat yrityksissä etukäteen. Lisäksi jokaiselle 3–5 hengen ryhmälle on arvottu yksi rastipiste. Näin taataan se, että ryhmät jakaantuvat tasaisesti eri yrityksiin.

– Mukana on noin 40 yritystä sekä Kaarinan kaupungin toimipisteitä ja paikallisia yhdistyksiä, Karlsson sanoo.
– Alueittain jaotellut rastipisteet sijaitsevat Kaarinan keskustassa, Piikkiössä, Tuorlassa, Krossissa, Littoisissa ja Piispanristillä, lisää Karlsson.

Kaarinan kaupungintalon valtuustosalista löytyvät ne paikalliset toimijat, joilla ei ole toimitiloja Kaarinassa. Esimerkiksi Turun Seutusanomien toiminnallinen rasti löytyy Ravintola Kaarinan Tähdestä.

Voittajaryhmä palkitaan työllä

Kilpailu päättyy kaiken kaikkiaan 400 ysiluokkalaisen yhteiseen päätösjuhlaan Kaarinan Keskusliikuntapuistossa klo 13 alkaen. Keskurilla nautitaan lounas, jaetaan palkinnot ja kuunnellaan Uuden Musiikin Kilpailussa 2016 mainetta niittänyttä kaarinalaisten nuorten miesten bändiä Gušani Brothersia.

Tehtävistä parhaiten suoriutunut ryhmä palkitaan kuukauden kesätyöpaikoilla kesällä 2017. Nuoret saavat kaupungilta 400 euron arvoiset Tuumasta Duuniin -tukisitoumukset, joten työnantajan kustannukset ovat varsin kohtuulliset.

Meidän Kaarina 2016 -työryhmään kuuluvat nuorisopalvelujohtaja Esa Kanerva, Kaarinan Kehitys Oy:n Maria Karlsson, Eventio Oy:n Ville Mattila, Länsirannikon Turvapalvelut Oy:n Jarmo Närvä, Kaarinan Silmälasi Oy:n Tuomas Rinne ja Piispanlähteen koulun Kaisa Vuolajärvi. Tapahtuman suojelijana toimii kaupunginjohtaja Harri Virta.

Katariina Mäkinen-Önsoy