Viihdekuoro Kulkurit valloitti Gdanskin

Kuoronjohtajan matkaterveiset

MATKAKERTOMUS. Raisiolainen Viihdekuoro Kulkurien tämänvuotinen ”keikkamatka” suuntautui Puolan Gdanskin alueelle 17.–21. elokuuta. Suora lento Turusta helpotti huomattavasti matkustamista. Gdanskissa meitä oli vastassa usealle kuorolaiselle tuttu Ewelina, joka toimi koko ajan meidän tulkkinamme ja oppaanamme.

Lentokentältä matkasimme Malborgin alueelle. Malborgissa oli lyhyt konsertti Tuomiokirkossa ja majoittumisen jälkeen oli konsertti Malborgin vanhainkodin pihalla. Valitettavasti sade häiritsi konserttia jonkin verran, mutta tilaisuus oli lämminhenkinen. Suuren suosion sai aina esiintymisissämme puolalainen Punaiset omenat laulettuna myös puolaksi.

Mielenkiintoinen päivä oli se, kun teimme matkan Fromborkista Elblangin kanaalille. Laiva kulki kanaalissa ja kiskoja pitkin maitse. Maailma on ihmeitä täynnä!

Tutustuimme Gdanskin alueella mm. Sopotiin ja kuoro lauloi rantalaiturilla, jossa monet muutkin kuuluisuudet ovat varmaankin esiintyneet. Gdansk on täynnä historiaa ja erittäin ihania rakennuksia. Puolalaiset ovat kuuluisia entisöintitaidoistaan. Kaupunkihan tuhoutui viime sodassa lähes täydellisesti, mutta on kokenut uudelleensyntymisen.

Tutustuimme myös telakka-alueeseen, jossa telakan sähkötyömies Lech Walesa nosti työmiehet barrikaaleille ja perusti solidaarisuusliikkeen ja nousi itse myöhemmin Puolan presidentiksi. Historia on mielenkiintoista!

Matkamme tärkein konsertti oli Gdanskin raatihuoneella. Siellä kuoro esitti Sanna Kolan ja bändimme Johanna Mäen yhteistyöllä mielestäni tämän matkan parhaan konsertin.

Kaikki loppuu aikanaan – niin myös tämä Gdanskin matka. Jokaiselle jäi varmaankin mukavia muistoja ja tunne, että pitää tulla uudestaan.

Kiitokset ansaitsee emäntämme Leena ja tietysti myös Ewelina. Tämä oli Kulkurien yhdeksäs ulkomaille suuntautunut esiintymismatka.

Nyt alkavat työt ja uusien ohjelmien harjoitukset tulevia matkoja varten. Minne – sitä ei vielä tiedetä.

Hilja Suominen,

kuoron puheenjohtaja