Seniorien liikuntakorttien ikäraja laski vihdoin Kaarinassa

SENIORIT. Kaarinassa on jo vuosia ollut käytössä +70 liikuntakortit. Eläkeläisjärjestöt ovat pitkään toivoneet, että ikäraja laskettaisiin 65 vuoteen ja nyt heidän toiveensa on toteutettu. Uusia 65+ kortteja alettiin myydä Kaarinassa 1. elokuuta.

– Asia päätettiin valtuustossa 13. kesäkuuta. Valtuustoaloitteessa ikärajan laskua perusteltiin sillä, että ikäihmiset haluaisivat kortin heti eläkkeelle päästyään, kun tulot pienenevät. Edullinen kortti kannustaa liikkumaan ja liikkuminen taas lisää sekä fyysistä että psyykkistä hyvinvointia. Lisäksi liikunnan avulla voi saada uusia ystäviä, jolloin se ehkäisee myös ikäihmisten syrjäytymistä, erityisliikunnan suunnittelija Päivi Mecklin listaa.

Myös Paimiossa ja Raisiossa on siirrytty 65+ korttiin, joten trendi on sama myös seudullisesti.

Kortti on siis tarkoitettu 65 vuotta täyttäneille kaarinalaisille ja sen tarkoitus on kannustaa ikäihmisiä omatoimiseen liikunnan harrastamiseen. Ohjatuille ryhmäliikuntatunneille sillä ei pääse. Kortilla pääsee uimaan Kaarinan uimahalliin, kuntosalille keskusliikuntapuistoon, Littoisten monitoimitalolle, Pontelaan ja Visiittiin sekä pelaamaan Vapariin esimerkiksi bocciaa ja sisäcurlingia kortissa määritellyin aikavälein.

Vanhat 70+ liikuntakortit ovat nyt poistuneet myynnistä, mutta niihin voi edelleen lunastaa vuositarran. Muutoksen yhteydessä kortin hinta nousi 40 eurosta 70 euroon. Hinta on seudullisesti yhtenäinen. Kuukausihinta on 6 euroa, ja jos kortin ostaa kesken kauden, tarvitsee maksaa vain jäljellä olevista kuukausista.

70+ kortteja on Kaarinassa käytössä yli 600 kappaletta ja uusia 65+ korttejakin ostettiin jo ensimmäisen viikon aikana kymmeniä.

– Uimahalli on ollut meidän suosituin kohde. Kuntosalitarjontaa on paljon. Visiitin sali on tarkoitettu toimintakyvyltään heikentyneille ikäihmisille. Pontelassa on vähän rautaisempi sali ja Littoisissa taas on monipuolisesti laitteita kaikenlaiseen liikuntaan, Mecklin esittelee.

Ikääntyneiden ja muiden erityisryhmien liikunnasta Kaarinassa järjestetään infotilaisuus Kaarinan valtuustosalissa 24. elokuuta ja Piikkiön yhteispalvelupisteellä 29. elokuuta.

Janica Vilen