Suomen huiput kohtaavat kansainvälisiä tulevaisuuden tennistähtiä Kaarinassa

Turnausurakkansa 2.8. aloittanut Åbo Lawn-Tennis Klubin kasvatti Eero Vasa ei pärjännyt kotiyleisön kannustuksesta huolimatta Ruotsin Daniel Appelgrenille. Vasa on kuitenkin hyvillään siitä, että alkuvuoden loukkaamiset ovat takanapäin. Kuva: Ragip Önsoy.

TENNIS. Kaarinassa pelataan parhaillaan Lounais-Suomen historian ensimmäistä miesten ammattilaistennisturnausta. Admares Open ITF Pro circuit event -nimellä järjestettävä tapahtuma käydään 1.–6.8. Aktia Arenalla. Tapahtuman järjestää Åbo Lawn-Tennis Klubb (ÅLK).

Admares Open Kaarina on samalla ensimmäinen kolmesta Suomessa pelattavasta ITF Pro Circuit -kilpailusta. Seuraavat kisat pelataan Hyvinkäällä 8.–14.8. ja Helsingissä 15.–21.8. Kilpailuissa jaetaan palkintorahojen lisäksi pelaajien ammatilaisuran kannalta tärkeitä ATP pisteitä.

Pelaajia on kisaan ilmoittautunut 15 eri maasta. Kaukaisimmat maat ovat Uusi Seelanti, Argentina, Yhdysvallat ja Intia. Mukana kotimaisista pelaajista ovat muun muassa tuore Suomen mestari Ristomatti Lanne, viime vuoden nuorten Wimbledonin kilpailujen kolmonen Patrik Niklas-Salminen sekä paikallisväriä edustava ÅLK:n Eero Vasa.

Siniasuinen Patrik Niklas-Salminen voitti maamiehensä Sami Huurinaisen numeroin 6–3, 6–4 tiistaina 2.8. pelatussa ottelussa. Kuva: Ragip Önsoy.
Siniasuinen Patrik Niklas-Salminen voitti maamiehensä Sami Huurinaisen numeroin 6–3, 6–4 tiistaina 2.8. pelatussa ottelussa. Kuva: Ragip Önsoy.

Eero Vasa ei edennyt toiselle kierrokselle

Tiistaina 2.8. turnausurakkansa aloittanut Vasa ei pärjännyt kotiyleisön kannustuksesta huolimatta neljänneksi sijoittuneelle Ruotsin Daniel Appelgrenille, eikä täten kyennyt lunastamaan paikkaa toisella kierroksella.

Toisessa erässä Vasalla oli vielä mahdollisuus kääntää ottelu edukseen johtaessaan toista erää syötönmurrolla 4–3. Ruotsalainen tuli kuitenkin rinnalle ja ohi murtamalla Vasan syötön vielä kahdesti erän loppuun mennessä. Appelgren osoittautui liian kovaksi vastukseksi ÅLK-kasvatille numeroin 6–2, 6–4.

Vasa ei ollut asettanut itselleen varsinaisia tulostavoitteita.

– Pääasia on, että peli kulkee nyt kun alkuvuoden loukkaantumisista on päästy yli, 19-vuotias Vasa sanoo.

Kotikentille paluu on hienoa

Vasasta on hienoa, että Suomessa järjestettävien kansainvälisten ammattilaiskisojen ensimmäisenä kaupunkina on juuri Kaarina. Seuraavaksi Vasa matkaa muiden pelaajien tapaan Hyvinkäälle ja kotimaan kisoista viimeisenä Helsinkiin.

– Tutuilla kotikentillä on aina mukava pelata. Täällä on tullut paljon harjoiteltua Turussa asuessani. Tätä nykyä asun ja harjoittelen Helsingissä, toteaa Vasa.
– Appelgren oli minulle entuudestaan tuttu nimi, vaikka en ollut aiemmin häntä vastaan pelannutkaan, lisää Vasa.

All White -tenniskisa perjantaina

Muita mielenkiintoisia kansainvälisiä nimiä ovat Uuden-Seelannin Jose Statham sekä vuoden vaihteen nuorten maailman ykköspelaajaksi rankattu norjalainen Casper Ruud. Osanottajien joukosta löytyy myös Suomen Davis Cupista tiputtanut Tanskan Mikael Torpegaard.

Kilpailunjohtajana Kaarinassa toimivan ÅLK:n päävalmentaja Johan Skogmanin mukaan Aktia Arenan terassille mahtuu pari sataa katsojaa.

Perjantaina turnaus jatkuu kaksinpelin välierillä ja nelinpelin finaali kruunaa päivän.

– Suomalaisväriä tänään on tarjolla nelinpelin finaalissa, jossa 4. sijoitetut Herkko Pöllänen ja Mikael Torpegaard kohtaavat ykkössijoitetun parin Thai-Son Kwiatkowski (USA) / Jose Statham (NZL), Skogman kommentoi.

Tapahtuman oheisohjelmana ÅLK järjestään mm. sponsoripeliä ja -brunssia. Avausviikonloppuna vietettiin lasten päivää ja tänään 5. elokuuta pelataan valkoisissa asuissa ja valkoisilla palloilla All White Tennis Nite -tenniskisa.

– Huomenna lauantaina käydään sponsoriturnaus sekä kaksinpelin loppuottelu, Skogman jatkaa.

Katariina Mäkinen-Önsoy