Raision uusimmassa kahvilassa tarjotaan reiluja munkkeja ja kotoista tunnelmaa

Äiti ja tytär Anne ja Enni Louhisola viihtyvät hyvin yhdessä kotona ja töissä.

YRITYSUUTISET. Keskiviikkona 24. elokuuta avataan Myymälä–kahvila Piispari Raision Kalustekadulla. Koko tämän viikon kahvilassa on avajaistarjouksia, mutta lauantaina vietetään vielä virallisia avajaisia, joissa on kahvitarjoilu.

Kahvilaa alkavat pitää äiti ja tytär Anne ja Enni Louhisola Maskusta.

– Mielenkiinto tätä kohtaan on yllättänyt totaalisesti. Olemme remontin aikana joutuneet ohjaamaan monia ihmisiä tulemaan uudestaan keskiviikkona, yrittäjät hymyilevät.

Tarjolla on Auranmaan leivän tuotteita sekä kahvilassa nautittaviksi että kotiin vietäviksi.

– Haluamme tarjota vastapainoa kaikelle sellaiselle kaupunkimaiselle pienelle ja hienolle. Meillä myydään reilun kokoisia pullia ja ihan tavallista kahvia edullisin hinnoin. Meille asiakas voi tulla raksavaatteissa miettimättä, sotkeeko hienot nahkasohvat. Ajattelimme jo pari vuotta sitten, että tämä alue olisi hyvä pienelle kahvilalle, kun kaikki muu ympärillä on niin suurta ja kansainvälistä, yrittäjät kertovat.

– On loistavaa, että on isoja kauppoja, joiden kassoilta pääsee nopeasti, mutta niille tarvitaan myös vastapainoa, Anne lisää.

Juuret Piispanristillä

Louhisolat pyörittivät kolme ja puoli vuotta kahvila Piisparia Turun Piispanristillä. Nimi on sekoitus Piispanristiä ja piispan munkkia. Sama nimi päätettiin säilyttää, jotta tutut asiakkaat löytävät uuteen paikkaan.

– Vanha paikka myytiin. Siellä toiminta jatkuu samalla tyylillä uuden yrittäjän voimin Kahvila Kirsikkana, Anne kertoo.

Piisparin toiminta taas laajenee puolta suuremman tilan myötä.

– Uutta on aamupuurot ja lounassalaatit. Lisäksi panostamme entistä enemmän ulosmyyntiin, yrittäjät kertovat.

Seuraa ja rauhaa sopivassa suhteessa

Äidin ja tyttären yhteisyrittäjyys toimii saumattomasti.

– En voisi olla tyytyväisempi työkaveriini. Meidän lämpimät välit välittyvät myös asiakkaille. Kun me olemme perhe, myös asiakkaat ovat tulleet kuin osaksi perhettä. Kun aamuvakkarit tulevat meille aamupalapöytään, me toivotamme heille hyvät työpäivät aivan kuten perheenjäsenillekin, sanoo Enni hymyillen.

Louhisolat haluavat säilyttää saman tunnelman myös uudessa kahvilassa. Jos kaipaa juttukaveria, kahvilassa voi vaihtaa kuulumiset; jos taas haluaa viettää aikaa omassa rauhassa, sekin onnistuu – ja vielä entistä helpommin.

– Suomalaiset harvoin haluavat istua samassa pöydässä vieraiden ihmisten kanssa. Nyt, kun meillä on enemmän tilaa, pystyimme laittamaan kahvilaan paljon kahden hengen pöytiä. Jos joku haluaa tulla pariksi tunniksi kuluttamaan aikaa, kun auto on huollossa niin nyt voi istua ihan rauhassa, Anne selittää.

Remontti on valmis

Virtanen-yhtiöiltä vuokrattua tilaa on remontoitu nyt kolme viikkoa. Huomiseksi kaikki saadaan valmiiksi.

– Vuokranantaja teki vessat ja me taas teimme keittiön ja kahvilasalin. Vanhasta paikasta tuttu pinkki väri seurasi mukana Piispanristiltä, Louhisolat kertovat.

Kahvilassa on neliöitä vajaat 200 ja asiakaspaikkoja 50. Ennen Piisparia tiloissa toimi lastentarvikeliike Pikku-Emilia, joka on nyt siirtynyt Kauppakeskus Myllyyn.

Janica Vilen