Avoin kokoomuslainen valtuustoryhmä kasvanee Kaarinassa syyskuussa

POLITIIKKA. Kokoomuspoliitikkona tunnettu Kimmo Hollmén perusti kesäkuussa Kaarinan kaupunginvaltuustoon uuden ryhmän nimeltä Avoin kokoomuslainen valtuustoryhmä. Vielä maanantaina 22. elokuuta Hollmén edusti uutta ryhmää yksin, mutta syyskuussa tilanne muuttunee.

– Syyskuussa on varmasti uusia uutisia asian tiimoilta, Hollmén uskoo.

Hollmén perusti uuden ryhmän petyttyään Kaarinan Kokoomuksen toimintatapoihin.

– Suurin syy oli tyytymättömyys siihen tapaan, jolla asioita hoidettiin ja epäluottamus, joka siellä vallitsi. Kokoomuksen nykyinen tilanne tekee sen, että sieltä on tulijoita uuteen ryhmään enemmänkin. Se, että ketkä tai kuinka monta, on vielä auki, mutta ryhmä täydentynee tosiaan syyskuussa, Hollmén kommentoi.

Uusi ryhmä ei sinänsä tuo kovin paljon muutoksia Hollménin vaikuttamistyöhön.

– Edelleen Kokoomuksessa eteenpäin viedyt asiat ovat akuutteja ja yhtä tärkeitä. Laajoja kaavoitusprojekteja on käynnissä. Kaupunki tulee pitää houkuttelevana sekä asukkaille että yrittäjille ja toimivat palvelut pitää taata. Toimin politiikassa edelleen aktiivisesti ja luottamustehtävät pysyvät samoina. Nyt pääsen toisaalta myös ryhmäpuheenjohtajien kokouksiin, joten pääsen vähän aiemmin mukaan asioiden valmisteluun, hän pohtii.

Elokuun valtuustokaan ei hänen mielestään juuri poikennut aiemmista.

– Istumajärjestys vaihtui. Nyt istuin ihan takana, mutta samalla tavalla siellä kaikkien kanssa yhdessä asioita sovittiin, hän kommentoi.

Hollménin perustaman ryhmän nimestä on käyty keskustelua. On erilaisia näkemyksiä siitä, onko Kokoomus-sanan käyttö nimessä hyväksyttävää.

Janica Vilen